Hírek
22449 hír az adatbázisban
Félidei értékelés az év honlapjáról
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2015-10-09 14:10
Digitális

Javában zajlik az idén 14. alkalommal meghirdetett 'Az Év Honlapja' pályázat, amelyre november 15-ig lehet leadni a nevezéseket.

A weboldalakat összesen 25 kategóriában díjazó versenyen neves szakmai zsűri értékeli a leadott pályázatokat, amelyek kapcsán Dr. Eszes István zsűrielnök, a BGF főiskolai tanára, Hinora Ferenc, a Magyar Marketing Szövetség elnöke és Varga István MMSZ-elnökségi tag, "Az Év Honlapja" díj alapítója nyilatkozott.

"A legjobb interaktív kommunikációt mindenki a saját oldalán tudja folytatni" - emeli ki a honlap jelentőségét Varga István alapító. "Ennek a pályázatnak a létrehozásával az volt a célunk, hogy az internetes kultúra terjesztését magasabb szintre emeljük, és a kkv-k számára is nyilvánvalóvá tegyük, hogy a digitális világ kihívásainak úgy tudnak megfelelni, ha saját honlapjuk összhangban van a vállalati célkitűzéseivel és stratégiai céljaival."

Ehhez szorosan kapcsolódnak Hinora Ferenc MMSZ-elnök gondolatai, szerinte ugyanis egy weboldal elengedhetetlen egy vállalat kommunikációjában. "Sok kkv még most fedezte fel ennek az eszköznek a fontosságát, holott nagy előnyt jelenthet a versenytársaikkal szemben. A honlap az elsődleges kommunikációs csatorna az internet korában egy cég és a vásárlói között" - hangsúlyozza a szakértő.

Az immáron 14. alkalommal meghirdetett pályázat évről évre egyre népszerűbbé vált. "Az indulásnál, 2001-ben még csak 3 kategóriát hirdettünk meg, a pályázók száma pedig 50 körül volt. Az áttörést 2005 hozta meg, amikor már 10 kategóriában értékeltük a 145 pályázó honlapot. Tavaly év végén már 300 pályázó indult 25 kategóriában" - foglalja össze a díjjal kapcsolatos statisztikai adatokat Eszes István zsűrielnök.

"Évről évre örömmel tapasztalom, hogy a nyertes pályázók sorában nem csupán a nagy fővárosi ügynökségek képviselőit üdvözölhetjük, hanem vidéki kisvállalkozókat, magánembereket és egyszemélyes webdizájn cégeket" - mondta a BGF főiskolai tanára.
Dizájn, impresszió, innovatív megoldások, az interaktivitás jelenléte, kategóriának megfelelő és naprakész tartalom, áttekinthetőség, reszponzivitás, kreativitás - ezek a fő szempontok, amelyek alapján a zsűri a honlapokat értékeli. Varga István hozzátette, hogy ezzel az elismeréssel "a díjazottak megmutathatják beszállítóik, partnereik és vásárlóik részére, hogy komolyan veszik digitális jelenlétüket."

Még 3,5 hét maradt hátra a nevezésből, hiszen a szervezők egészen november 15-ig fogadják a pályázatokat, az ünnepélyes díjátadót pedig december elején rendezik Budapesten, ahol fény derül arra, mely cégeké 2015 legjobb honlapjai és kreatív megoldásai.

Bővebb információ a www.azevhonlapja.hu oldalon.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat
  Hosszabbít ‘Az Év Honlapja’ pályázat
  Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!
  Felkészülést indít ’Az Év Honlapja’
  Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat
  Startol Az Év Honlapja pályázat
  Új alapokon ’Az Év Honlapja’ pályázat
  2015 legjobb honlapjai…
  Tantárgy lett ’Az Év honlapja’ pályázat
  Indul Az Év Honlapja pályázat
  2014 Legjobb Honlapjai
  Hosszabbít Az Év Honlapja
  Elindult Az Év Honlapja pályázat
  Kihirdették 2013 legjobb honlapjait
  Lezárult
  Az Év Honlapja 2013 – Meghosszabbított határidő

További hírek ebben a kategóriában

Ahol a kultúra és a rádiózás tal...
Egyes amerikai kórházakban robot...
GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...