Hírek
22867 hír az adatbázisban
ENSZ kezdeményezéshez csatlakozott az Unilever
Marketinginfo.hu - 2015-10-06 15:01
CSR

Az Unilever vállalásai között szerepel például a klímaváltozás hatásainak enyhítése, a nők szerepének erősítése.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) szeptember 25-én hozta nyilvánosságra a Global Goals dokumentumot, amelyben 17 globális célt fogalmaztak meg. Az ENSZ 2030-ra megszüntetné a mélyszegénységet, visszaszorítaná a társadalmi egyenlőtlenségeket, valamint megállítaná a klímaváltozást.

A kihívások komoly hatással vannak az Unilever üzletvitelére és összhangban állnak a vállalat Fenntarthatósági Tervével. Az Unilever vállalásai között szerepel például a klímaváltozás hatásainak enyhítése, a nők szerepének erősítése, valamint az alapvető közegészségügyi ellátás és higiéniás körülmények biztosítása.

A földterületek gondos használata, valamint az erdőirtások megállítása is hozzájárul ahhoz, hogy a klímaváltozás hatásai csökkenjenek. Ezzel összhangban áll az Unilever Knorr Mintafarm programja, amelynek célja, hogy mintaként szolgáljon más mezőgazdasági beszállítónak a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok tekintetében.

Az ENSZ dokumentum másik fontos célkitűzése a jó egészség megőrzése. Ennek megoldásához is hozzájárul a vállalat, 2015-ben folytatódik Magyarország legnagyobb ingyenes egészségvédelmi szűrőprogramja 63 szakmai szervezet összefogásával és a Flora pro.activ, mint arany fokozatú partner támogatásával.

Az ENSZ megfelelő higiénia biztosítására vonatkozó célkitűzésével egybehangzóan, az Unilever is azt vallja, hogy mindenki számára hozzáférést kell biztosítani a biztonságos ivóvízhez, az alapvető közegészségügyi ellátáshoz és higiéniás körülményekhez. Az Unilever minden eladott Domestos termék után 5 forintot adományozott a leghátrányosabb helyzetű térségekben található általános iskolai mosdók felújítására. A kampány során 11 349 410 forint gyűlt össze, amelyből öt intézményt támogatott a cég, a felújított mosdókat pedig idén ősszel adják át.

Az ENSZ-kezdeményezés támogatásához hasonló módon, az Unilever Magyarországon Stratégiai Együttműködési Megállapodást írt alá a Magyar Kormánnyal 2015. szeptember 23-án. A megállapodás értelmében az Unilever kész együttműködni minden olyan kormányzati programban, amelynek célja az alapvető higiéniai körülmények fejlesztése, a táplálkozási szokások javítása, valamint az ezekhez kapcsolódó fenntartható megoldások biztosítása, népszerűsítése.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nyakpárna alkalmazása megelőzésként, és a nyakfájás enyhítése céljából (x)
  A cirokfélék gyomirtása (x)
  Új vezető az Unilever Magyarország és Adria régió élén
  Európa 2030-as klímacéljai
  Az Unilever fenntarthatósági terve
  Nagyvállalatokkal fogna össze az ENSZ
  Jogsértő az Unilever összehasonlító reklámja
  Rossz szokásainkat kutatta az Unilever
  Hulladékmentes az Unilever
  Unilever: Magyarország stratégiai gyártóközpont
  Emberi jogokért lép fel az Unilever
  Fenntarthatóságra ösztönöz az Unilever
  A WWF és az Unilever a leghitelesebb a fenntarthatóságban

További hírek ebben a kategóriában

A Vodafone új technológiája hall...
Hűtőmágnessel a gyerekek gyógyul...
A Tesco és a Shell együttműködés...
Energiatudatosság és fenntarthat...