Hírek
23025 hír az adatbázisban
Sikeres a Mercedes-MOME autó-design képzés
Marketinginfo.hu + MTI - 2015-09-21 09:01
Design

Nemzetközi színvonalú munka folyik a MOME-n a Mercedes-Benz fődizájnere szerint.


A legjobb nemzetközi iskolák színvonalát megközelítő munka folyik a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) járműtervező képzésén - mondta az MTI-nek Gorden Wagener, a Mercedes-Benz dizájnrészlegének vezetője pénteken.

A MOME 2002 óta működik együtt a Mercedes-Benzzel, amelynek dizájnrészlege minden szemeszterben új feladatot ad a diákoknak. 2015 tavaszán ez a feladat a jövő Maybach márkájú luxusautójának megtervezése volt, az elkészült munkákat és diplomadolgozatokat a vállalat képviselői, köztük Gorden Wagener pénteken véleményezték az egyetemen megtartott prezentáció keretében.

A fődizájner, aki 2009 óta viseli a MOME címzetes egyetemi tanár címét, az MTI-nek hangsúlyozta, hogy évről évre számos tehetséget lát a magyar felsőoktatási intézményben, és a munkák színvonala folyamatosan nő az együttműködés kezdete óta, amelynek keretében több diák végezhetett már szakmai gyakorlatot a vállalat sindelfingeni dizájnközpontjában. Mint fogalmazott, a világ szinte összes dizájnképzéssel foglalkozó intézményével kapcsolatban állnak, másként nem lehetne a legjobb tehetségeket megtalálni. Emellett a Mercedes-Benz fontosnak érzi a dizájnoktatás és a fiatal dizájnerek támogatását, valamint a szakma népszerűsítését is.

"Mindig két dologgal játszunk, az egyik a meleg, érzelmi oldal, a másik a hideg, high-tech vonulat. Ezt a kettőt kell összehoznunk, a Mercedes erről szól" - hangsúlyozta Wagener, hozzátéve, hogy az elmúlt években a vállalat sikerrel vált hagyományos luxusautó gyártóból a világ elsőszámú modern luxusautó márkájává.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Diplomát kaptak a Mercedes-Benz művezetői
  A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködése
  MOME-s hallgatók tervezik a Somlói borvidék vizuális kommunikációját
  Lányokat toboroz duális képzésére a Mercedes
  Egyre okosabbak az autók
  Járműdesign szakirányt indít a MOME

További hírek ebben a kategóriában

Különleges fényképnyomtatási tec...
Díszpárna, ami életre kelti napp...
Kreatív ötletek a karácsonyi vil...
A megnyerő névjegykártya titkai ...