Hírek
23424 hír az adatbázisban
Hazai tervező az Electrolux Design Lab döntőjében
Marketinginfo.hu - 2015-09-16 09:08
Design

Tobias Tsamisis, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem ösztöndíjas hallgatója egy interaktív jövőbeli osztályterem ötletével jutott a legjobbak közé. 10000 euró a tét.

A döntőbe jutott hat fiatal tervező október 15-én személyesen mutathatja be pályaművét a szakmai zsűri előtt Helsinkiben. Tobias Tsamisis, a MOME ösztöndíjas hallgatója a főzés kategóriában nevezett Future Classroom nevű koncepcióját prezentálja. A jövő osztálytermeibe tervezett interaktív főzőpult játékos módon tanítaná a gyerekeket az egészséges és környezettudatos étkezés fontosságára.

A mexikói Martha Fabiola García Bustos Voris nevű robotja segítene a gyerekeknek megtanulni, hogyan vigyázzanak a ruháikra. A dél-koreai Jeongbeen Seo Quadruple H nevű pályaműve légtisztító és hulahopp karika egyben. A litván Dominykas Budinas Air Shield néven olyan babakocsit tervezett, amely a legkisebbeknek teremt tiszta levegőt. Az Egyesült Királyság versenyzője, Jordan Lee Martin Bloom elnevezésű pályázata játékos leckéken keresztül oktatja a gyerekeket, sőt felnőtteket az egészséges étkezésre. Az oroszországi Mary Pilyugina Plato nevű robotja pedig bébimonitorként segíti a gyermekekkel való törődést.

"Az Electrolux Design Lab döntője mindig az év egyik legkiemelkedőbb eseménye számunkra. Nagyon üdítő érzés ennyi tehetséget és lenyűgöző ötletet egy helyen látni. A döntőben pedig még egyszer utoljára elkápráztathatják a zsűrit, hogy elnyerhessék a fizetett gyakornoki állást az Electrolux tervezőközpontjában" - mondta Lars Erikson, az Electrolux formatervezési igazgatója és a Design Lab verseny zsűrijének elnöke.

Az Electrolux Design Lab célja, hogy felkeltse a fiatal dizájnerek érdeklődését a jövő otthonai iránt, illetve lehetőséget adjon nekik bemutatni elképzeléseiket, terveiket és tehetségüket a szakma és a nagyközönség előtt. Idén, az immár 13. alkalommal megrendezett versenyre, 60 országból 1500 fiatal tervező jelentkezett. A verseny győztesét 10000 euróval, valamint egy hat hónapos fizetett gyakornoki állással jutalmazza az Electrolux. A második helyezett 6000 euró, a harmadik helyezett pedig 4000 euró összegű jutalomban részesül. A 2000 eurós közönségdíj nyertese a 35 elődöntős közül a legtöbb szavazatot szerző pályázó lesz.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gasztro ötletverseny az Electroluxtól
  Street art felhő lámpaizzókból
  Fenntarthatósági jelentés az Electroluxtól
  7 hazai diák a százban az Electrolux pályázatán
  Negyven hazai diák indul az Electrolux Design Lab versenyén
  Electrolux Design Lab verseny

További hírek ebben a kategóriában

Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...
Ma már nem ciki művirág csokorra...