Az elmúlt években lezajlott struktúraváltással megváltak a "commodity" termékvonaltól, a Sága-brandet elsősorban a magasabb minőségi kategóriába tartozó termékekre - prémium, illetve a többlet értékkel rendelkezőkre - kívánják alapozni. A következő 3 évben jelentős összeget, megközelítőleg 1 milliárd forintot szánnak fejlesztésekre.
A Sága fő termékcsaládja, a Füstli, 15 évvel ezelőtti piaci megjelenése óta az egyik legkedveltebb virsli-márka Magyarországon.
A Bernard Matthews cégcsoport, a Sága Foods Zrt. tulajdonosa két éve új befektetőcsoportot vont be és jelenleg többéves fejlesztési stratégián dolgozik. Ennek a stratégiának részeként a cégcsoport tagvállalatai közötti szinergiák jobb kihasználása is a kiemelt célok között szerepel. A Sága az elmúlt években átalakította üzleti modelljét, a finanszírozása stabilizálódott, ennek eredményeként a Bernard Matthews vezetősége elállt korábbi, a Sága eladására vonatkozó tervétől és a csoportban való szerepének erősítésén dolgozik. A magyarországi vállalat eredményei fokozatosan javulnak, a 2015. I félévben elért 4,185 milliárd forint árbevétel ugyan alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest, de a mérleg szerinti eredménye jelentősen nőtt, és pozitívra változott (442 millió forint).
"Az elmúlt két évtizedben jól megfigyelhető a húsfogyasztási szokások átalakulása, mostanra a vásárlók több mint fele inkább baromfihúst fogyaszt szívesebben. Ehhez jó alternatívát ad a Sága és fő termékcsaládja, a Füstli, ami 15 évvel ezelőtti piaci megjelenése óta az egyik legkedveltebb virsli-márka Magyarországon. Természetesen az egyik legnagyobb feladatunk a folyamatos termékfejlesztés, a Füstli család bővítése és a virsli-kategória innovációkkal való megtöltése. A Füstli Snacki & GO! termékünk is ennek szellemében készült, és új lehetőségeket nyit meg a kategória előtt." - véli Keleti Zsolt, a Sága vezérigazgatója.