Hírek
23416 hír az adatbázisban
A faanyagot népszerűsítő installációt épített a HelloWood Budapesten
MTI + Mediainfo.hu - 2015-07-06 10:12
Outdoor/indoor

Látványos installációt, egy "modern fészert" épített Budapest belvárosában, az Akvárium Klub területén a Husqvarna Magyarország és a HelloWood csapata, hogy népszerűsítse a faanyagok felelős használatát.

A 2,5 méter széles, 5,5 méter hosszú és 2,8 méter magas, kívül, belül körbejárható építmény azért különleges, mert a hagyományos zsindelyezést újragondolva, a szerkezet vázát láncfűrésszel levágott, cserépvékonyságú rönkszeletek alkotják - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az installáció különleges meghívó arra a fakitermelő versenyre, amelyet az erdészeti és kertészeti termékeket gyártó cég rendez július 11-én Ropolypusztán, szeptember 12-én pedig Varbó-Fónagyságon.

A fészert a HelloWood csapata építette, a favágóversenyek különböző számai során levágott rönkszeletek inspirálták őket az installáció egyedi vázának megalkotására. A hagyományos zsindelyezést gondolták újra, és úgy tervezték meg az építményt, hogy minden oldaláról meg lehessen tekinteni a látványos és szokatlan szerkezetet. A vázat vékony rönkszeletek alkotják, amely pikkelyszerű látványt nyújt.

Az építmény avatása előtt a helyszínen egy szakember mutatta be a favágóversenyek egyik legnépszerűbb számát, a gallyazást, amelynek során harminc, speciálisan elhelyezett ágat vágott le egy hat méter hosszú, vízszintes rönkről.

Az elkészült installáció a nyári verseny színhelyén, július 11-én Ropolypusztán is megtekinthető lesz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így válasszuk ki a megfelelő láncot a láncfűrészünkhöz (x)
  Robotfűnyíró a tökéletesen nyírt pázsitért (x)
  Hogyan tisztítsuk az akvárium aljzatát?

További hírek ebben a kategóriában

2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej
Amit az előszoba sugall a lakás ...