Hírek
23030 hír az adatbázisban
14.500 napelemes lámpa afrikai országoknak
Marketinginfo.hu - 2015-06-29 16:15
CSR

65 országból összesen 172 napelemes lámpatervet adtak le dizájner hallgatók a Natural Light nemzetközi formatervezési pályázaton.

A versenyt a Mariana Arando és Luca Fondello alkotta páros nyerte, akik mindketten a Buenos Aires-i Egyetem ipari tervező szakának diákjai. A nyertes pályázat alapján a Natural Light napelemes lámpa hamarosan sorozatgyártásba kerül. A forgalmazás jövőre kezdődik meg három, elektromos hálózatot nélkülöző afrikai országban.

A VELUX Cégcsoport és a Little Sun tavaly hirdette meg a Natural Light nemzetközi formatervezési pályázatot, melyre dizájner hallgatók pályázhattak a világ minden részéről. A pályázók feladata az volt, hogy tiszta, megbízható és megfizethető világítást juttassanak a világ elektromos áramot nélkülöző területein élő mintegy 1,2 milliárd ember számára.

A zsűri szavazásának eredményeként a nyertes a Buenos Aires-i Egyetem ipari tervező szakának két diákja által megálmodott lámpa lett. A zsűri tagjait lenyűgözte a nyertes pályamű mögött meghúzódó kreativitás, találékonyság és figyelmesség.

A VELUX Cégcsoport fennállásának 75. évfordulója alkalmából a nyertes lámpa 14.500 példányban kerül legyártásra. A forgalmazást a Plan International nevű civil szervezet végzi Zimbabwéban, Zambiában és Szenegálban. A helyi közösségek bevonásával zajló program célja az, hogy fenntartható, napenergiával működő világítási megoldást biztosítson az elektromos hálózatot nélkülöző területeken élők számára.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az infralámpa sokoldalú felhasználása (x)
  Így válassz állólámpát a különböző lakberendezési stílusokhoz (x)
  Napelemes világítások (x)
  Változatos fali lámpák (x)
  Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat
  Fényt visz Afrikába a VELUX
  Fenntartható fényforrás afrikai otthonoknak

További hírek ebben a kategóriában

Vásárlóival közösen támogatott r...
Új IKEA családi kampány
Mi legyen a Valentin-napkor kele...
A Szerencsejáték Zrt. támogatja ...