Hírek
22246 hír az adatbázisban
Átadta a Telekom az idei Delfin Díjakat
Marketinginfo.hu - 2015-06-12 18:02
CSR

A Magyar Telekom idei Delfin Díj pályázatának záró eseményére, a díjak átadására ma került sor a cég XVI. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetése keretében a budapesti Design Terminálban.

A szakmai zsűri a nyertes vállalatoknál megvalósított, példamutató fenntarthatósági megoldásokat és teljesítményeket jutalmazta - így az első hazai "zöld" taxiflottát, a mobilhálózati újrahasznosítási programot, a megváltozott munkaképességűek álláshoz jutásának segítését, valamint a fogyatékkal élők és halmozottan hátrányos helyzetűek részére szervezett sporteseményeket.

Somorjai Éva, a Telekom HR vezérigazgató-helyettese elmondta: "az immár tizenhatodik kerekasztal-beszélgetésünk is jelzi, hogy a fenntartható fejlődés, a vállalati fenntarthatóság, a felelős működés továbbra is kiemelt fontosságú a Telekomnál. A ma átadott Delfin Díjak erősítik a folyamatos párbeszédünket valamennyi érintett féllel, amelynek köszönhetően közvetlen visszajelzéseket kaphatunk partnereinktől."

A Magyar Telekom által 2008-ban alapított Delfin Díjra (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhatott 2015-ben már megvalósult projektekkel vagy működő programokkal, négy kategóriában.

A Delfin Díj nyertesei 2015-ben:

1,Fenntartható innováció kategóriában a már 2012-ben is díjazott Budapest Taxit üzemeltető RT 5 Taxi Holding kapta az elismerést, amely létrehozta az ország első "zöld", környezetbarát taxiflottáját, és elsőként szerzett be elektromos taxikat.

2,Klímavédelemmel kapcsolatos beruházás és fejlesztés területén a zsűri az Ericsson Magyarország Take-Back termékvisszavételi programját értékelte kimagaslónak, amelynek köszönhetően megvalósult a mobilhálózatok modernizálása során leszerelt berendezések újrahasznosítása.

3,Esélyegyenlőség kategóriában 2013 után ismét a JOB Személyzeti Tanácsadó érdemelte ki a díjat, ezúttal a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci integrációját segítő www.rehabjob.hu portál, Facebook-oldal és blog létrehozásával.

4,Tudatformálás terén pedig a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont (MOM Sport) társadalmi felelősségvállalási tevékenységét ismerte el a zsűri a díj odaítélésével, különösen a halmozottan hátrányos helyzetű sportolóknak rendezett versenyekért.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri tagjai között volt Bodó Péter, a Route4U kerekesszékes navigáció alapítója, Dr. Pataki György a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Simon Ernő gazdasági újságíró, D. Tóth András, az RTL Klub szerkesztő-műsorvezetője a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében, Nagy Viktor, a Portfolio.hu vezető elemzője, valamint Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központjának vezetője.

A kerekasztal-beszélgetése keretében bemutatták azon civil szervezeteket, amelyek a Telekom partnerei lesznek a digitalizációt, a fenntarthatóságot és adományozást ötvöző hello holnap! applikációban. A Telekom 1997 óta szervez fenntarthatósági kerekasztal-beszélgetést érdekelt felei számára, a kormányzati, a tudományos, a civil szakértők és a vállalati szféra képviselőinek részvételével.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A fenntarthatóság legjobbjait díjazta a Magyar Telekom
  DELFIN Díj 2018
  Idén is lesz DELFIN Díj
  Átadták az idei DELFIN Díjakat
  Delfin Díj ebben az évben is
  Átadták az idei DELFIN Díjakat
  Idén is lesz DELFIN Díj
  Karbonsemleges a Telekom
  Megjelent a Telekom fenntarthatósági jelentése
  Május 15-ig lehet pályázni a Delfin díjra
  A Telekom idén is díjazza a felelős vállalatokat
  Delfin Díj a Telekomtól
  A Telekom ismét díjazza a felelősen működő vállalatokat
  Átadta a DELFIN Díjakat a Telekom
  Ismét lehet pályázni a Delfin Díjra
  Mostantól bármely hazai cég pályázhat a Telekom Delfin Díjára

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...