Hírek
21634 hír az adatbázisban
Argentínok nyertek a VELUX pályázatán
Marketinginfo.hu - 2015-06-11 10:00
Design

65 országból összesen 172 napelemes lámpatervet adtak le dizájner hallgatók a Natural Light nemzetközi formatervezési pályázaton.

A VELUX Cégcsoport és a Little Sun tavaly hirdette meg a Natural Light nemzetközi formatervezési pályázatot, melyre dizájner hallgatók pályázhattak a világ minden részéről. A pályázók feladata az volt, hogy tiszta, megbízható és megfizethető világításhoz jusson a világ elektromos áramot nélkülöző területein élő mintegy 1,2 milliárd ember. A zsűri szavazásának eredményeként a nyertes a Buenos Aires-i Egyetem ipari tervező szakának két diákja által megálmodott lámpa lett.

"Nagy izgatottsággal fogadtuk, hogy mi nyertük meg a Natural Light dizájnpályázatot. Egy ilyen díj mindkettőnk karrierje szempontjából óriási lehetőségeket rejt. Alig várjuk, hogy az általunk tervezett Natural Light napelemes lámpa ténylegesen gyártásba kerüljön, és betöltse a neki szánt funkciót" - osztotta meg gondolatait a két Buenos Aires-i dizájner hallgató, Mariana Arando és Luca Fondello.

"Világosságot nyújtani többet jelent, mint pusztán kielégíteni egy funkcionális szükségletet. A nyertes dizájnban ez maradéktalanul teljesül, sőt, használatával érezni, hogy energiát tartunk kezünkben, amellyel eddig lehetetlen dolgok válnak elérhetővé" - fejti ki Olafur Eliasson képzőművész, a Little Sun alapítója és a Natural Light pályázat zsűrijének elnöke.

A VELUX Cégcsoport a nyertes lámpát 14.500 példányban fogja legyártani. "Elkötelezetten törekszünk arra, hogy világítási megoldásokat biztosítsunk Afrika olyan területein, ahol nem áll rendelkezésre elektromos áram - és ezáltal társadalmi szempontból hasznos tevékenységet végezzünk. Fennállásunk 75. évfordulóján örömmel finanszírozzuk a 14.500 db megfizethető és fenntartható napelemes lámpa gyártását, amelyet Afrika különböző régióiba juttatunk el" - mondta Michael K. Rasmussen, a VELUX Cégcsoport marketing igazgatója.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Átadták a Magyar Formatervezési Díjakat
  34 millió forintos támogatás a VELUX-tól
  Velux filmeket díjaztak
  A VELUX önkéntesei csatlakoztak a Bátor Tábor Élménykülönítményéhez
  Afrikaiakon segített a VELUX
  Fényt visz Afrikába a VELUX
  Fenntartható fényforrás afrikai otthonoknak
  Kihirdették a VELUX Díj nyerteseit

További hírek ebben a kategóriában

Elismerték a Rondo-t
Konténerből kialakított dizájnir...
Az Év GastroDesign Kávézója
Átadták Budapest Építészeti Nívó...