Hírek
22459 hír az adatbázisban
Parkolóhely figyelő a BMW-től
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2015-06-08 11:05
Digitális

A Dinamikus Parkolóhely-figyelő kutatási projekttel a BMW Group azt a megoldást szemlélteti, hogy a jövőben egy okos alkalmazás miként gyorsíthatja fel a parkolási folyamatokat, különösen a nagyvárosi forgatagban.

Az alkalmazás digitális térképe naprakészen mutatja a kijelölt utcákban található nyilvános parkolóhelyeket, miközben az aktuális információkat a több ezer autóból álló tesztflotta ezeken a parkolóhelyeken álló járművei szolgáltatják. Az autók parkolóhely-keresés és parkolóhely-elhagyás közben is mindvégig adatokkal látják el az alkalmazás központi rendszerét. Az opcionális parkolóhelyek kiszámításánál a rendszer az aktuálisan szabad parkolóhelyeket és a kijelölt területen éppen parkolóhelyet kereső autóvezetőket is számításba veszi.

A BMW és az INRIX a közösen életre hívott parkolóhely-figyelő alkalmazás kutatási prototípusát június 3-4. között az intelligens járműszolgáltatások egyik legnagyobb nemzetközi vásárán, a TU-Automotive Detroit expón mutatta be, egy BMW i3 modellbe építve. A két vállalat a jövőben még tovább finomítja a rendszert és a kutatási prototípust, hogy a parkolóhely-figyelő alkalmazás a közeljövőben sorozatgyártott modellekben is megjelenhessen.

"Nagyvárosokban élő ügyfeleink részéről egyértelmű igény mutatkozik egy olyan megbízható rendszerre, amely előre látja a kijelölt utcákban elérhető parkolóhelyeket" - mondta Martin Hauschild, a BMW Group forgalomtechnikai és forgalomkezelési részlegének vezetője.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan alakulnak át az utazások?
  BMW-k népszerűsítették az új Mission Impossible-t
   Parkolást segít az interaktív billboard
  Hologram óvja a mozgáskorlátozott parkolóhelyeket
  Innovációs díjat adott át a BMW Group és az ENSZ
  Fennállása legjobb márciusát zárta a BMW Group
  A BMW i3 nyerte el az „Év Zöld Autója 2015” díjat
  Sofőr nélkül parkol az új Volvo modell

További hírek ebben a kategóriában

Ahol a kultúra és a rádiózás tal...
Egyes amerikai kórházakban robot...
GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...