Hírek
22292 hír az adatbázisban
Gyereknapi felmérést készített a Játéksziget
Marketinginfo.hu - 2015-05-20 16:03
Kereskedelem

Kelendőbbek a játékok, mint a programok, de a játékbolti forgalom elmarad a húsvétitól. Gyerekenként 2-5000 forint körül költenek ajándékra a szülők.

A Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex Kft. több mint 1700 fő megkérdezésével végzett felmérése szerint a szülők negyven százaléka fontosnak tartja a gyereknap megünneplését, bár 57 %-uk szerint sokkal előrébb való a karácsony, vagy a születésnap. A kézzel fogható ajándékok még mindig fontosabbak, mint a szabadidős programok, vagy az élmények, ugyanis a megkérdezettek negyven százaléka ad ajándékot gyermekének, és csak a válaszadók 8%-a megy biciklizni vagy sportolni a családdal.

"A gyereknap előtti két hétben körülbelül 70 millió forint forgalmat várunk a Játéksziget üzletekben - mondta Borhi János, a Formatex ügyvezetője. A gyereknap általában nem produkál olyan jelentős növekedést, mint az éves forgalom 15 százalékát adó húsvét, amely a karácsony után a második legkiemelkedőbb időszak - mondta Borhi János, ügyvezető.

A szülők több mint 84 százaléka meglepetésnek szánja ajándékát, legtöbbjük játékot vásárol, majd a könyv, a sportszer és az édesség a legnépszerűbb meglepetés. A nyár közeledtével a játékok közül az ügyességi és sportjátékok vették át a vezető szerepet, ugyanis a szülők több mint fele szerzi be ezeket gyereknapra, hasonlóan népszerűek.

Az ajándékra szánt összeg a megkérdezettek több mint felénél 2 és 5 ezer forint közé tehető, nyolcaduknál 5-7500 forint körüli, 17 százalékuknál pedig 1-2000 forint. A szülők közel 95%-a fontosnak tartja a játékboltok akciós kínálatát és közel ilyen arányban tájékozódnak az interneten a vásárlás előtt.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Így fejlesztheted hatékonyan a gyermek kreativitását! (x)
  Mit vegyünk a locsolópénzből?
  Keveset költünk társasjátékra
  Költések a gyereknapon
  Játék toplista gyerekektől és felnőttektől
  Vásárlásösztönzés: hosszabb karácsonyi szezon
  A Gulliver helyét a Játéksziget veszi át?
  Nem számít második karácsonynak a gyereknap
  Árengedményekkel gyúr Gyermeknapra a Tesco
  Gyereknaphoz csatlakozott a Toffifee
  Rekordmennyiségű ajándék Rudi talált gazdára

További hírek ebben a kategóriában

Szalmonellás kutyaeledelt hívott...
Másfélszeresére nőtt a Valentin...
Elindult a Solinfo webshopja
Közös terméket dobott piacra az ...