Hírek
23465 hír az adatbázisban
Csányi Sándor a legbefolyásosabb üzletember
Marketinginfo.hu - 2015-05-15 11:09
Egyéb

A legbefolyásosabb üzleti döntéshozók rangsorának első helyén Csányi Sándor az OTP Bank elnök vezérigazgatója végzett, akit Spéder Zoltán, az FHB első embere követ.

A Világgazdaság és a Marketing&Media magazin idén első alkalommal összesítette a hazai üzleti élet legbefolyásosabb személyiségeit. A "Top 101 - A legbefolyásosabb üzleti döntéshozók" összeállítás azokat a személyeket rangsorolja, akiket 2015-ben a szakmai zsűri a magyarországi üzleti világ legbefolyásosabbjai közé választott.

"A lista, illetve a rangsor összeállításánál egy szakértő zsűri véleményére támaszkodtunk"- mondta Nyomárkay Kázmér a társszervező Marketing&Media stratégiai igazgatója. A listán nem szerepelnek aktív politikusok, illetve az állami gazdaságirányítás szereplői.

A szakértő grémium szavazatai alapján kialakított rangsort május 14-én a Magyar Gazdasági Csúcstalálkozón publikálták a szervezők:


1.Csányi Sándor, OTP Bank
2.Spéder Zoltán, FHB
3-4.Bogsch Erik, Richter Gedeon Rt.
3-4.Demján Sándor, TriGránit
5.Garancsi István, Videoton FC, Market Zrt.
6.Hernádi Zsolt, Mol
7-8.Lantos Csaba, Róbert Károly Magánkórház
7-8.Wáberer György, Waberer's
9-11.Jaksity György, Concorde Értékpapír
9-11.Váradi József, Wizz Air
9-11.Gerendai Károly, Sziget


"Az idei évben a szakértő zsűri szavazatai alapján a "Top 101 - A legbefolyásosabb üzleti döntéshozók" rangsor első helyén Csányi Sándor az OTP Bank elnök vezérigazgatója végzett, míg őt a szintén a pénzügyi szférát képviselő Spéder Zoltán az FHB első embere követi. A szoros versenyt jól mutatja, hogy a harmadik és a negyedik helyen holtverseny alakult ki a Bogsch Erik a Richter, és Demján Sándor a Trigránit emblematikus vezetője között" - ismertette a szavazás eredményét Tóth Levente a Világgazdaság főszerkesztője.

"Érdekes megfigyelni azt is, hogy az első tízben szereplők a magyar gazdasági élet legkülönbözőbb ágazatait képviselik - tette hozzá Tóth - hiszen az ötödik helyezett Garancsi István immár a Market Zrt. élén az építőipart, míg a legnagyobb árbevételű magyarországi cég, a Mol első embere az energiaszektort reprezentálja. Őket követi a 7-8. helyen Lantos Csaba, aki az utóbbi időben, mint egészségügyi területen befektető ismert, illetve Wáberer György, aki a szállítmányozási ágazatot reprezentálja. A szintén megosztott 9-11. helyet foglalja el a listán a nemrégiben a londoni tőzsdén sikeresen debütáló Wizz Air vezérigazgatója Váradi József, illetve Jaksity György a hazai tőzsdei világ emblematikus figurája, valamint Gerendai Károly a Sziget Kft. alapítója.

Ahogy a lista mutatja, a magyar üzleti élet ma is dominánsan férfi központú, hiszen az első 50 között mindössze egy hölgy, a Consequit tulajdonos vezetője Kósa Erika kapott helyet (42. helyen). A legbefolyásosabb magyarországi üzletemberek túlnyomó többsége bőven 50 feletti, a 40 alatti korosztályt mindössze Árvai Péter (Prezi), és Vinnai Balázs (Misys) képviseli az első 50 között.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Magyarország kiemelkedő üzletembereit díjazza az EY
  Így választunk bort
  Rangos szakmai elismerést kapott a Csányi Alapítvány
  6 + 1 aktuális marketing trend 2017-re
  Csányi Alapítvány több támogatóval összefogva
  Elindult az év üzletembere program
  Jubilál az EY "Az év üzletembere" díja
  Átadták az Év Üzletembere díjakat
  Keresik az év üzletemberét
  Cirkuszalapító a legsikeresebb üzletember idén

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...