Hírek
23372 hír az adatbázisban
Száraz hajfesték nyert a Henkel versenyén
Marketinginfo.hu - 2015-03-26 11:00
CSR

28 ország versenyzői indulnak idén a nyolcadik alkalommal megrendezett Henkel Innovation Challenge-n.

A verseny magyarországi döntője 2015. március 3-án, Budapesten volt. A megmérettetést az iGirls csapat száraz hajfesték koncepciója nyerte, így ők jutottak ki a nemzetközi döntőre, melyet 2015. április 8-10. között Bécsben rendeznek meg.

A versenyen induló kétfős csapatoknak egy, a 2050-es évre szóló, innovatív termékötlettel vagy technológiai elképzeléssel (újítással) kellett pályázniuk. A hallgatók 2014. december közepéig regisztrálhattak ötleteikkel, ezt követően a beérkező pályázatokból választották ki a 6 döntős csapatot, akiket a felkészülésben tapasztalt Henkel munkatársak mentorként segítettek.

A hallgatók olyan ambiciózus ötleteket mutattak be, mint például a száraz mosópor, vagy a gáz nélkül működő spray. A versenyt az iGirls innovációja, a Syoss Push'n Colour - hajfesték nyerte. A nyertes csapat tagjai Szabó Renáta és Horváth Rebeka a Budapesti Gazdasági Főiskola hallgatói. Ötletük, amelyet a hajszínező spray-k elve ihletett, a nagyszerű koncepció mellett a lehengerlő előadás miatt nyerte el a zsűri kitüntetését.

Alapvetően egy olyan terméket szerettünk volna kreálni, amit mi is szívesen használnánk. Az, hogy ezt 2050-ben kellett elképzelnünk megkönnyítette a dolgunkat, hiszen nem volt, ami határt szabjon a képzelőerőnknek. Mindenképp a Beauty Care üzletágban szerettünk volna gondolkodni, így jutottunk el az intelligens formulát tartalmazó száraz hajfestékhez, ami nem igényli energia, illetve víz használatát - mondta Horváth Rebeka.A Henkel innovációs versenye mindig jó alkalom számunkra, hogy megismerjük a legtehetségesebb fiatalokat világszerte, és felkeltsük az érdeklődésüket a vállalat iránt. Az innovációs verseny egyike a Henkel számos kezdeményezésének, melynek célja a korai, személyes kapcsolatteremtés a hallgatókkal. A vállalat a verseny után is tartja a kapcsolatot a résztvevőkkel, így például számos tehetséges új munkatárs került ki az elmúlt években a korábbi versenyzők közül - mondta Gera Csilla HR vezető.
A nemzetközi döntő 2015. április 8-10. között lesz a Henkel ausztriai székhelyén, Bécsben, ahol a hazai győztes csapatnak újra prezentálnia kell a koncepcióját.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hívd segítségül a hajfesték-eltávolítókat! (x)
  Persil energiatapasz: egy innovatív termék 2050-re
  Megerősítette idei céljait a Henkel
  Sikeres évet zárt a Henkel
  Eredményt hirdetett a Henkel
  Díjazták a Henkel-nagykövetek munkáját
  A Henkel stabil teljesítményt nyújtott
  Újabb elismerés a Henkel fenntarthatósági törekvéseiért
  Fenntarthatóságban vezet a Henkel
  Diákok fejlesztik a jövő Henkel termékeit
  Elindult a Henkel innovációs versenye

További hírek ebben a kategóriában

Indul a Megoldások a holnapért n...
A Hankook Tire 2024-ben is folyt...
Új hajléktalanellátó központot n...
Az Unilever több márkája is a fo...