Hírek
21405 hír az adatbázisban
K+F megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem és a GE
Marketinginfo.hu - 2015-03-25 16:00
Kutatás

Olyan nemzetközi projektek jöhetnek létre, amelyek eredményei elsőként Magyarországon lesznek elérhetőek.

A megállapodás célja, hogy a közös kutatási fejlesztési projektek révén elősegítsék a magyar egészségügyi ellátás technológiai korszerűsítését. A jövőben a prediktív analitikai megoldások, valamint a felhő alapú megoldások alkalmazását is elősegítik az orvosi és intézményi döntéstámogatásban.

A magyar orvostudomány kimagasló teljesítményének elismerését mutatja, hogy a GE Healthcare hazai egyetemek bevonásával keres megoldást a jövő gyógyászati megoldásaira.

"Nagy jelentőségűnek tartjuk a GE által koordinált ipari internet és egészségügyi informatikai fejlesztéseket, mert korunk legégetőbb problémáinak megoldásához járulnak hozzá" - hangsúlyozta Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora."A GE Healthcare évek óta azon dolgozik, hogy az egészségügyi ellátás hatékonyabb legyen, és minél több ember számára elérhetővé váljon. Egy ipari szereplő és egy egyetem is akkor őrizheti meg versenyképességét, ha nyitottá válik egymás iránt, ezért van szükség az ehhez hasonló megállapodásokra. Az egészségipari globális kompetencia központunkat azért hoztuk Magyarországra, mert bízunk abban, hogy a hazai szakemberek tudása és kreativitása világszínvonalú, kimagasló eredményt hoz. Olyan nemzetközi projektek jöhetnek így létre, melyek eredményei elsőként Magyarországon lesznek elérhetőek." - fejtette ki Ascsillán Endre, a GE Hungary alelnöke.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Gyógyszerkutatási központ a Semmelweis Egyetemen
  K+F régiós körkép
  Új ügyvezető a GE Hungary-nál
  Ipsos Health kutatás
  A KFC úgy döntött, hogy támogatásával segít klinikának
  Összefogás a gyerekek egészségéért
  Felkészületlenek vagyunk az egészségügyi problémákra
  Klinikát támogat az Amway
  Újabb kórházat támogat a K&H gyógyvarázs

További hírek ebben a kategóriában

Nem indulunk el kártya nélkül kü...
Az egyetemi hallgatók harmada má...
Idén a többség nem egyszer akar ...
A magyar munkavállalók stabilnak...