Hírek
23469 hír az adatbázisban
Challenge UP! program
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2015-03-03 12:46
Mobilmarketing

A program célja az innovatív vállalkozások gyorsabb piacrajutásának elősegítése közös projektek, mentorálás, értékes kapcsolati hálók, illetve a vállalati eszközök kihasználása révén.

A barcelonai Mobil Világkiállításon jelentette be a Cisco, a Deutsche Telekom és az Intel, hogy Challenge Up! néven közös, az Internet of Things (IoT) elterjedését támogatni hivatott kezdeményezést indít az Európa, a Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban tevékenykedő startupoknak.

Egyes kiválasztott vállalkozások stratégiai befektetésekhez, illetve a termékeik és szolgáltatásaik globális kereskedelmi forgalomba hozatalát célzó támogatáshoz is hozzájuthatnak.

A program az azt meghirdető vállalatok erőforrásait, és egyedi startup kezdeményezéseinek tapasztalatait egyesíti, úgy mint a Cisco Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), az Intel Business Challenge Europe és a Deutsche Telekom esetében a hub:raum. Az érdeklődő startup vállalkozások a www.challengeup.com címen jelentkezhetnek. A jelentkezési határidő: május 25.

"A Challenge Up! nagyszerű kezdeményezéssel fordul a startup világ felé, hiszen három nagyvállalat erőforrásait és szakértelmét egyesíti. Tudásunkat közösen vetjük latba a Challenge Up! program, illetve a startup közösség támogatása érdekében" - mondta Elias Drakopoulos, a Deutsche Telekom Europe B2B területéért felelős alelnöke.

A Challenge Up! programot a korai fejlődési szakaszban járó, az Internet of Things/Everything (IoT/IoE) és társ területein - ideértve az okos megoldásokat (okos otthon, digitális város, intelligens energiahálózat, hálózatba kapcsolt autók, hordható okos eszközök, Ipar 4.0, azaz ipari automatizálás, információ biztonság, big data, analitikai elemzések, konnektivitás és felhőszolgáltatás) - tevékenykedő startup vállalkozások számára hozták létre.

A program legfontosabb részei az Acceleration Week (2015. június 22-26. között) és az egyéni igényre alakított, 4 hetes inkubációs program (július és október között) Krakkóban, Berlinben és Bécsben. A programra kiválasztott induló vállalkozások ingyenesen, tőkerészesedés biztosítása nélkül vehetnek részt és saját szellemi tulajdonukat is megtarthatják.

"Olyan új, kreatív termékek és szolgáltatások ötleteit várjuk a régióból, amelyek az emberek mindennapi életét és munkáját könnyítik meg. A három globális nagyvállalat erőforrásainak ingyenes rendelkezésre bocsájtása hatalmas segítséget jelenthet a startup vállalkozások számára, hogy ötleteik gyorsabban válhassanak üzletileg is sikeressé" - mondta Christian Morales, az Intel Európáért, a Közel-keletért és Afrikáért felelős alelnöke.

"Várakozásaink szerint 2020-ra 50 milliárd eszközt fog összekapcsolni az internet, ezért az Internet of Everything (a dolgok internete) hatalmas lehetőségeket tartogat még számunkra. Ezek még teljesebb kihasználásához a Challenge Up! a világ legjobb technológiáját kínálja, a nyitott innovációval ötvözve" - mondta Mike Flannagan, a Cisco Data and Analytics Business Group területért felelős alelnöke.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  DT: cél a digitális Európa

További hírek ebben a kategóriában

Új ingyenes applikáció segíti az...
Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...