Hírek
23469 hír az adatbázisban
DT: cél a digitális Európa
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2015-03-02 16:28
Mobilmarketing

A Deutsche Telekom a barcelonai Mobil Világkiállításon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be a közeljövőre vonatkozó terveit.

"Mi vagyunk az első multinacionális távközlési vállalat, amely valóban képes a nemzetközi tagvállalati szinergiák kihasználására. A legfőbb tervünk Európa digitalizálása." - mondta Timotheus Höttges vezérigazgató Barcelonában, a Mobil Világkiállításon.
A Deutsche Telekom(DT) három tagvállalatot már össze is kapcsolt az új európai hálózatán: Horvátország, Magyarország és Szlovákia immár a szabványosított, egységes platformról vezetheti be termékeit. "Európai hálózatunkkal és a nemzetközi infrastruktúránkkal mi lehetünk a hangadók, ahelyett hogy úgy táncolnánk, ahogy az amerikai vagy ázsiai dobszó diktálja." - tette hozzá Höttges.

Az egységes platform első terméke, a "Cloud VPN" elnevezésű virtuális magánhálózatra fejlesztett üzleti megoldás már most elérhető. Ezt további termékek követik majd, köztük televíziós szolgáltatások és video játék ajánlatok. "Ahelyett hogy 10 országban, 10 helyen, 10 különböző megoldásunk lenne, központilag fejlesztünk mindenki számára" - mondta Claudia Nemat, az Igazgatóság Európáért és Technológiáért felelős tagja.

95%-os LTE lefedettség 3 év múlva

A másodpercenkénti maximális 300 Mbit-es adatátviteli sebességű
LTE hálózatot is érintő bővítésekkel a DT garantálja, hogy 2018-ra a lakosság mintegy 95 %-a élvezheti az LTE technológia előnyeit (azokban az országokban ahol a DT szolgáltat). 2020-ra a DT összes rádiós adótornya LTE technológiával lesz felszerelve Európában.
Nem lassul a vezetékes internet sem: 2018-ra Európában a DT hálózatába kapcsolt összes háztartás mintegy fele minimum 100 Mbit/sec sebességű kapcsolattal barangolhat az interneten. A háztartások mintegy 12 százalékában pedig a vezetékes kapcsolat átviteli sebessége elérheti akár az 500 Mbit/sec-ot is.

Felhő a KKV-knek

A virtuális és felhőalapú szolgáltatások új lehetőségeket teremtenek arra, hogy a KKV-k számára is elérhetővé váljanak a nagyvállalati szintű informatikai szolgáltatások. "Az egyre mindennaposabbá váló biztonsági kockázatok miatt döntöttünk úgy, hogy felhőalapú informatikai szolgáltatások új generációjának bevezetését a VPN-nel kezdjük"- mondta Lakatos Péter a Magyar Telekom Kis- és középvállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese.
A felhőalapú VPN segítségével az ügyfelek bárhonnan - akár fiókirodáikból vagy távoli telephelyekről is - könnyen és biztonságosan elérhetik a céges hálózatot, néhány kattintással módosíthatják szolgáltatáscsomagjukat, például növelve a felhasználók számát vagy a sávszélességet.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Deutsche Telekom a legértékesebb európai távközlési márka
  Jönnek az okosruhák?
  A „költségvetési csoda”: miért törékeny a stabilitás?
  Drónnal húsvétol a Telekom
  Challenge UP! program
  Helyfüggő mobilmarketing Magyarországon is
  Az amerikai mobil üzletág lendítette fel a Deutsche Telekom forgalmát
  Tovább erősíti pozícióit a Deutsche Telekom

További hírek ebben a kategóriában

Új ingyenes applikáció segíti az...
Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...