Hírek
23465 hír az adatbázisban
Ötezer rászoruló családnak visz élelmiszert a DHL Freight
Marketinginfo.hu - 2015-02-27 17:04
CSR

A DHL Freight elsőként csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez, melynek keretében 72 tonna élelmiszert juttat el a rászorulókhoz országszerte.

A jelentős mennyiségű adomány hozzávetőleg ötezer hátrányos helyzetű család, vagy rászoruló ember élelmezési gondjainak enyhítéséhez járul hozzá Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Bács-Kiskun megyében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat nagy mennyiségű élelmiszeradomány elszállításához kért segítséget. A DHL Freight Magyarország három, egyenként 24 tonna rakományt szállító kamionnal juttat el 72 tonna adományt a Szeretetszolgálat Győrben, Miskolcon és Kecskeméten található regionális központjaiba, ahonnan több városba is továbbítják majd az élelmiszert. A nagyszabású segélyakció áprilisig tart.

"A jelentős mennyiségű élelmiszeradomány útjának megtervezése és logisztikája testhezálló feladat a DHL Freight számára. Nagyon örülünk, hogy a Máltai Szeretetszolgálat partnereként részesei lehetünk egy ilyen fontos kezdeményezésnek - bízunk benne, hogy kiterjedt hálózatunk és egyedülálló erőforrásaink révén a jövőben is támogathatjuk majd tevékenységüket, hogy a távolság ne jelentsen akadályt a segítségnyújtásban" - mondta el Kulcsár Attila, a DHL Freight Magyarország értékesítési- és marketingigazgatója.
 
  • Az élelmiszer adomány eljuttatása az ország különböző nagyvárosaiba komoly segítséget jelent - szögezte le Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke. - A szállítási költségek miatt a karitatív szervezetek arra kényszerülnek, hogy az adományokat, ha csak lehet, helyben használják fel. Ha nagyobb mennyiségű élelmiszerhez jutnak hozzá, akkor a szállítás gazdaságos megszervezése jelent komoly kihívást, a DHL Freight felajánlása azonban lehetővé tette, hogy az ország egymástól távol eső településein is segítsünk.


A Máltai Szeretetszolgálat kiterjedt hálózattal rendelkezik, az ország 350 pontján segíti a rászoruló családokat, az idős, fogyatékkal élő és hajléktalan embereket.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Adományoz a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül
  A DHL Group és Bryan Adams 1 millió fát ültetne
  A divat és a logisztika között sok a párhuzam
  Bryan Adams új turnéjának első bérletese a DHL
  DHL - Állatkert partnerség

További hírek ebben a kategóriában

Megoldások a holnapért program
Országos összefogás segíthet a k...
65 millió forintos támogatás az ...
Az olimpiára készülő fiatal élsp...