Hírek
22232 hír az adatbázisban
Így készül a jövőre a Ford
Marketinginfo.hu - 2015-01-12 11:15
Márkák

Egymással beszélő járművek, autómegosztó hálózat és a városi infrastruktúrával kommunikáló autó is szerepel a Ford Intelligens Mobilitás tervében.

A Ford ismertette Intelligens Mobilitás tervét, amely innovatív eszközökkel segít abban, hogy a vállalt új szintre lépjen a konnektivitás, a mobilitás, az önállóan közlekedő autók, a vásárlóknak nyújtott élmény és a 'big data' adatfeldolgozás területein.

A Ford Intelligens Mobilitás tervének első lépéseit 25 kísérlet testesíti meg: kilenc Európában és Afrikában, nyolc Észak-Amerikában, hét Ázsiában és egy Dél-Amerikában. Minden kísérlet annak felmérésére szolgál, hogy a fogyasztók mit várnak majd el a jövő közlekedési rendszereitől. A 25 kísérlet négy világméretű megatrendre épül: a robbanásszerű népességnövekedésre, a középosztály szélesedésére, a levegőminőséggel és a közegészséggel kapcsolatos aggodalmakra, valamint a fogyasztók szemléletének és prioritásainak változására.

"Olyan világot képzelünk el, ahol a járművel beszélnek egymással: ahol az autósok és járművek a torlódások elkerülése érdekében kommunikálnak a város infrastruktúrájával, ahol a járművek megosztása általános gyakorlat; s ahol a mindennapos közlekedésre sokféle lehetőség kínálkozik." - nyilatkozta Las Vegasban, a 2015-ös Nemzetközi CES szakkiállításon Mark Fields, a Ford elnök-vezérigazgatója.A 25 kísérletből 14 a Ford vezetésével zajlik, és 11 kutatási projekt a vállalat Innovatív Mobilitás Versenysorozat részét képezi. A versenyt olyan újítók és fejlesztők számára hozták létre, akik megoldásokat kínálhatnak Anglia, Portugália, Észak- és Dél-Amerika, Afrika, India, Kína és Ausztrália sajátságos közlekedési problémáira. Az első, londoni megmérettetésre több mint százan jelentkeztek, a fődíjat az ApplyParking nevű alkalmazás nyerte: segítségével az autós áttekintheti a parkolóhelyek térképeit, kifizetheti a dugódíjat, sőt az elektromos autók töltőállomásait is megtalálja.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A SHARE NOW Münchenben
  Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol
  Fiatalokat tanít vezetni a Ford
  Innovatív kooperáció a Ford-nál
  Vezetőcserék a Fordnál
  Új kutatási együttműködéseket kötött a Ford
  Új kutatási központot nyitott a Ford
  CES: a jövőnket meghatározó digitális trendek
  Startup projektet támogat a Ford
  Új üzemet nyitott a Ford
   Ford: flottasiker Grúziában
  Jól gurul a Ford
  Modern tesztlétesítmény a Fordtól

További hírek ebben a kategóriában

Hibridet gyárt 2020-ban a Magyar...
A Nestlé beruház a csomagolási m...
Tavaly is a Volkswagen volt a vi...
Megvette a Master Good a Ságát