Hírek
23195 hír az adatbázisban
Gyors wifivel csábít a Tesco a Brit-szigeteken
Marketinginfo.hu - 2014-12-11 10:40
Digitális

Az áruházlánc a British Telecommal (BT) karöltve indította el a wifi-szolgáltatást 919 írországi és nagy-britanniai üzletében.


A BT Tescókban telepített rendszere 76 Mbps sebességgel működik - derül ki a V3.co.uk oldalon. A telekommunikációs vállalat kutatása szerint a fogyasztók 44 százaléka megy fel a világhálóra vásárlás közben, hogy utánanézzen a termékeknek, és összehasonlítsa az árakat. A boltokba telepített wifi termékinformációval, receptekkel és ajánlatokkal látja el a böngésző vevőket.

Tomas Kadlec, a Tesco technológiai igazgatója szerint a lépés célja az online és a fizikai vásárlás összeolvasztása. "A fogyasztók arra az élményre vágynak a boltban, amit a neten szoktak kapni: hogy gyorsan hozzáférjenek a termékinformációkhoz, az árakhoz és az ajánlatokhoz" - tette hozzá.

Luis Alvarez, a BT vezérigazgatója osztja Kadlec nézeteit. Szerinte az internetkapcsolat mára a vásárlási élmény fontos része lett számos szektorban.

A BT kutatása arra is kitér, hogy bár a vevők közel fele szívesen böngészi a netet vásárlás közben, sokan vannak azok is, akik szerint kényelmetlen a telefont kezelni a kosártologatás közben. Fontos megjegyezni azonban, hogy a Tescókban általában több vendéglátó ipari egység is üzemel, ahol az asztalok mellett lehetőség van a kényelmesebb internetezésre.

A nyilvános wifi rohamléptekkel terjed a briteknél. A Heathrow repülőtérnek a Fuji, a londoni földalatti megállóinak pedig a Virgin Media szolgáltatta a hálózatot. Az ország kormánya pedig több mint 1000 hotspotot kíván élesíteni egy nyilvános épületekben.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan működnek az Ethernet kábelek, és hogyan válassza ki az optimálisat? (x)
  Tesla gömbökkel világított az óriásplakát
  Scan&Go: újítás a Tesco-tól
  Eladta a blinkbox-ot a Tesco
  Vevőre talált a Tesco televíziós szolgáltatása
  Sok érdeklődőt vonz a Tesco játék-applikációja
  Nyilvánosak a Tesco eredményei
  Önkéntes akció gyermekekért a British Telecomtól
  Wifivel erősít a Marks & Spencer
  Új kényelmi szolgáltatások a MOL kutakon

További hírek ebben a kategóriában

Startol ’Az Év Honlapja...
Mitől lesz tökéletes egy házimoz...
Kihirdették a Vodafone Digitális...
Az elektronikus fizetés Európába...