Hírek
22434 hír az adatbázisban
Két környezetvédelmi innovációs díjat nyert a Tetra PakŸ
Marketinginfo.hu - 2014-11-28 09:37
CSR

A Tetra Pak, a világ vezető élelmiszer feldolgozó és csomagolóanyag gyártó vállalata két díjat nyert el a november 12-ei World Beverage Innovation Awards ünnepségén a németországi Nürnbergben.

A kartondoboz és műanyag tető különválasztását lehetővé tevő Tetra TopŸ a Legjobb Kartondoboz, a Tetra Pak növényi alapanyagból készült kupakja pedig a Legjobb Zárási Megoldás kategóriában lett díjnyertes.

A Legjobb Kartondoboz kategóriában a bírák olyan tulajdonságokat értékeltek, amilyeneket a Tetra TopŸ nyújt a fogyasztóknak: a doboz kényelmes használhatóságát, a karton környezeti jellemzőit, korszerű kinézetét és tapintását. A szelektív gyűjtést és az újrahasznosítást megkönnyíti, hogy a kartonfelületen előre kialakított perforációnak köszönhetően a műanyag tető egy hüvelykujjnyi nyomással egyszerűen leválasztható a dobozról.

A Legjobb Zárási Megoldás kategóriában a Tetra Pak kupakját a növényi alapanyagból készült magas sűrűségű polietilén (HDPE) innovatív felhasználása miatt díjazták. A kupak a hagyományos kőolaj alapanyagú műanyagokkal szemben cukornádból készül. A megújuló alapanyagból készített kupakok használata a 2014-ben globálisan várhatóan eléri az 1,7 milliárdot, ami 45%-os növekedés az elmúlt évhez képest. A növényi alapanyagú kupak sikere jelentős lépést jelent a vállalat célja, a 100%-ban megújuló forrásból származó csomagolás gyártása felé.

"Manapság a fogyasztók elvárják, hogy a vállalatok olyan termékeket kínáljanak nekik, amelyek használatával környezettudatos magatartást alakíthatnak ki" - mondta Charles Brand, a Tetra Pak Marketing és Termék Menedzsmentjének alelnöke. "A mostani kitüntetés annak a sok, ügyfeleinkkel együtt töltött munkaórának az elismerése, amelynek során a mai környezettudatos fogyasztói igényeknek megfelelő termékek kifejlesztésén dolgozunk."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Fitpuli nyerte a 2019-es Startup Innovációs Díjat
  A Tetra Pak emelte megújuló villamos energia felhasználását
  A környezetbarát gondolkodást népszerűsítette a Tetra Pak
  Stabilan piacvezető a Tetra Pak
  Orvostechnikai eszköz ért Innovációs Nagydíjat
  Tetra Pak: az ár és a minőség az első
  Alelnököt nevezett ki a Tetra Pak
  Új vezérigazgató a Tetra Pak közép-európai csoportjának élén
  10.000 ajándék facsemetét ültetnek a pilisi parkerdőben
  Egy átlagos magyar évente 85 kilogramm papírhulladékot termel
  Facsemetéket adományozott a Tetra Pak
  Lezárult a Tetra Pak környezetvédelmi vetélkedője
  Környezetvédelemre nevel a Tetra Pak

További hírek ebben a kategóriában

Segítség a járvány alatt a Coca-...
P&G: több mint 150 raklap termék...
A Vodafone is csatlakozott a Glo...
Mindent az OEKO-TEX 100 minősíté...