Hírek
22780 hír az adatbázisban
Elkészült az 1353 darab mézeskalács a TESCO és az E-On támogatásával
Marketinginfo.hu - 2014-11-26 11:38
CSR

Önkéntesek, támogatók munkatársai és közismert személyiségek fogtak össze rászorúló gyermekekkel az adománygyűjtést népszerűsítő rekordkísérlet sikeréért.

Sokéves hagyomány, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet szociális intézményei által támogatott gyermekek adventre készülve mézeskalács szíveket sütnek. Idén minden korábbinál több sütemény megsütésével készült Országos Adventi Pénzadománygyűjtő kampányára a szervezet. A rekordkísérlet során elkészült mézeskalácsok a támogatottak köszönetét fogják tolmácsolni az adományozók felé.

November 22-én a budapesti Akvárium Klubban a segélyszervezet által támogatott gyermekek, önkéntesek - köztük az adventi gyűjtés kiemelt partnerei és közismert személyek - fogtak össze azzal a céllal, hogy egy nap alatt elkészítsenek 1353 darab mézeskalács szívet.

Ez az akció sem jöhetett volna létre összefogás nélkül: a Tesco a hozzávalókat, a Whirlpool a sütőket kölcsönözte, míg az Akvárium Klub a helyet biztosította térítésmentesen a nagy sütéshez, melybe bekapcsolódtak ­­az E-On, a Design Terminal munkatársai, továbbá a Segélyszervezet adománypontjának idén már másodszor otthont adó Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvény szervezői is. A rekordkísérlethez komoly erőkkel csatlakozott az MTVA is. A Segélyszervezet adventi gyűjtését idén a Jónak lenni jó! műsorfolyamával támogató közmédia műsorvezetői - Varga Edit, Rátonyi Kriszta - közül többen gyermekeikkel együtt érkeztek. Az akciónak a szorgalmas műsorvezetők és lelkes gyerekek mellett további lendületet adott Katus Attila, illetve Kovács Lázár sztárséf bekapcsolódása is.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: "Természetesen nem véletlen, hogy pontosan 1353 darab mézeskalács készült, hiszen a 1353-as szám egyben az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonala is. Az akcióval arra is fel szeretnék hívni a figyelmet, hogy elindult az adományvonal, így bárki néhány mozdulattal csatlakozhat az országos összefogáshoz."

Évről-évre advent első vasárnapján kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet országos pénzadománygyűjtése. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. A mézeskalács sütés advent idején továbbfolytatódik a segélyszervezet átmeneti otthonaiban, gyermekjóléti intézményeiben is. Az elkészülő szíveket a Bazilika előtti téren november 28-án nyíló 'Adventi Ünnep a Bazilikánál' karácsonyi vásárban felállított Adományponthoz szállítják, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtéséhez ott csatlakozók felé ezek a sütemények tolmácsolják az egész évben támogatott gyermekek köszönetét.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több mint 1500-an fogtak össze: ismét égig érhet a bátorság
  1353 darab szívecske
  26 millió forintnyi Tesco adománykupon fogyott
  Lezárult a „Tesco az állatokért” elnevezésű pályázat
  Bíztatóan indul a szeretet.éhség kampány a Tesco áruházaiban
  Vásárolj be, miközben a buszra vársz!
  Elindult az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtése a Tesco áruházakban
  A vasembereken is múlik az E.ON Iskolakezdési támogatása
  Százmilliós támogatás a Tescótól
  Ismét szeretet.éhség kampány a Tescóban
  Több mint 54 millió forint adomány a Tesco vásárlóitól
  Jótékonysági akciót indított a Tesco
  Idén az Ökumenikus Segélyszervezet a Tesco támogatottja

További hírek ebben a kategóriában

Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...
Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...