Hírek
20073 hír az adatbázisban
Coca-Cola HBC: a klímaváltozás elleni küzdelem legjobbjai között
Marketinginfo.hu - 2014-11-12 09:57
CSR

Az üdítőital-palackozó az elmúlt egy évben több, mint öt százalékkal csökkentette szén-dioxid kibocsátását


Újabb elismerését kapott a 28 országban üzemeket működtető palackozó - közölte a vállalat kommünikéje. Az üdítőitalgyártó a napokban bekerült a globális klímaváltozás elleni küzdelemben legjobban teljesítő vállalatokat tömörítő CDP index élmezőnyébe. Az 580 millió fogyasztót kiszolgáló vállalatcsoport az elmúlt egy évben több, mint öt százalékkal csökkentette szén-dioxid kibocsátását, ezzel a teljesítménnyel kiérdemelve a mostani elismerést.

A Coca-Cola HBC fenntarthatósági stratégiájában kiemelt szerepet játszik a klímavédelem: a cég a palackozáshoz kötődő energiahatékonysági projektekkel, továbbá a helyi alapanyagok növekvő felhasználásával és így a szállítási távolságok csökkentésével szorította vissza szén-dioxid kibocsátását. A társaság mindezeken felül folyamatosan lecseréli üvegházhatású gázokat (HFC) tartalmazó hűtőit is.

A Coca-Cola HBC csoport pár hete első helyen végzett a 2014-es Dow Jones Fenntarthatósági Indexen az italgyártó-vállalatok között, idén nemcsak az európai, hanem a világranglista első helyezését is megszerezve. Dimitris Lois, a Coca-Cola HBC vezérigazgatója az újabb elismerés kapcsán elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy idén két neves globális fenntarthatósági indexen is kimagasló helyezést értünk el. Az elismerések bizonyítják, hogy a fenntarthatóság üzleti tevékenységünk egészét áthatja."

A CDP (Carbon Disclosure Project) az egyetlen globális fenntarthatósági módszertant kifejlesztő non-profit szervezet, amelynek értékelési rendszerével a vállalatok megmérhetik és közzétehetik környezetvédelmi teljesítményüket és dönthetnek klímavédelmi intézkedéseikről.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ több, mint 2500 legnagyobb vállalatát értékeli gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján. A kiértékelés után az indexbe csak a különböző iparágak legjobban teljesítő vállalatainak 10 százaléka kerül be.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Élelmiszeripari raktárát építi a Coca-Cola HBC
  Csökkenti öko-lábnyomát a Coca-Cola
  Ezek a legkreatívabb hirdetők a médiában
  Meglepetés a Coca-Cola-tól
  Innovatív fogások a Coca-Colától
  Wi-fis automatát tesztel a Coca-Cola
  Táncoltat a Coca-Cola
  A Coca-Cola a top üdítő
  Ellendrukkereket békített a Coca-Cola
  A Coca-Cola HBC a legfenntarthatóbb
  Sokmillió fontos kampánnyal támogatják az új kólát
  Európába ért az új Coca-Cola Life
  Bevásárolta magát a Coca-Cola a Monsterbe
  Kevesebb kóla fogy Romániában?
  A virtuális valósággal kacérkodnak a márkák

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat