Hírek
21141 hír az adatbázisban
Tolltartók és kutyaitatók készülnek a chips-es zacskókból
Marketinginfo.hu - 2014-09-19 09:33
CSR

Még több sós snack csomagolása kezdhet új életet a Chio és a TerraCycle közös programjában, amelyhez most oktatási intézmények csatlakozását várják.

A két vállalat tavaly március óta működik együtt Magyarországon - ennek eredményeként közel 70 ezer chips-, sóspálcika-, mogyoró- stb. csomagolás a hulladéklerakó helyett már biztosan újrahasznosításra kerül - adta hírül a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény.

Európában elsőként Magyarországon indította el egy évvel ezelőtt a sós snackek csomagolásainak gyűjtését a Chio termékek gyártója, az Intersnack Kft. és a TerraCycle. A magyar származású vállalkozó, Tom Szaky által az USA-ban alapított TerraCycle a hagyományos módon nem, vagy nehezen újrahasznosítható hulladékok gyűjtésével és hasznosításával foglalkozik, a használt chipses zacskókat például műanyag granulátummá alakítják, amelyből hétköznapi használati tárgyakat készítenek.

Idén a szervezők még szélesebb közönséget szeretnének bevonni a Chips Brigád munkájába, ezért szeptember 20-án, a Takarítás Világnapján útjára indítanak egy iskolai hulladékgyűjtő versenyt, amelyben az általános iskolásoktól kezdve az egyetemistákig bármely oktatási intézmény diákjai részt vehetnek. A program célja, hogy elősegítse a diákok környezettudatos gondolkodásra való nevelését.

"Fontosnak tartjuk, hogy a diákok már az iskolában megismerkedjenek a fenntarthatóság alapelveivel és elsajátítsák a tudatos fogyasztói magatartást. Ahhoz, hogy üzemeinken kívül is csökkenthessük vállalatunk ökológiai lábnyomát, szükségünk van a vásárlóink aktív közreműködésére. Bízunk benne, hogy egyre több oktatási intézmény és diák lesz majd partnerünk ebben" - mondta Szabó Gábor, a Chio termékeket gyártó Intersnack Magyarország Kft. vállalati kapcsolatok vezetője.

A programban márkától és mérettől függetlenül gyűjthetők a chipsek, puffasztott snackek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák műanyag alapú csomagolóanyagai. Az intézményeknek nincs más tennivalójuk, mint gyűjtőhelyként regisztrálni a Chips Brigád oldalán, majd az összegyűjtött hulladékokat a honlapról letölthető csomagküldő címkével díjmentesen, postai úton eljuttatni a TerraCycle-nek.

A résztvevő iskolák márciusig minden hónapban értékes sportszereket nyerhetnek, a begyűjtött hulladékok után pedig darabonként két forintot ajánlhatnak fel jótékony célok (akár a saját alapítványuk) támogatására. A verseny végén a legtöbb hulladékot beküldő oktatási intézmény jutalma egy 250 ezer forint értékű iskolazöldítési program, amelyet teljes mértékben az intézmény igényei szerint alakítanak ki.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csökkent az eladott nejlonzacskók száma
  Óriásplakát az elveszett kutyákért
  Chio Mozdulj Gamer Mozgalom
  Kutyapékséget nyitott egy családi cég
  Házi kedvenc = egészségesebb élet
  Kevés chipset esznek a magyarok
  Felbolydult a sós snack piac, veszélyben a ropi
  Speciális termékkel készül a VB-re a Chio
  Magyar paprikával ízesít Európa
  Bátorságpróbával promózott a Chio
  Öt év után újra nőtt a Chio árbevétele
  Így kompenzálja a chipsadót az Intersnack
  Már 20 ezer chips-es zacskót gyűjtött be a Chio
  Magyar búzából készült ropit ropogtatnak Uruguayban
  A legnépszerűbb német chipsben is magyar paprika van
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása
  Új ügyvezető a Chio Magyarországnál

További hírek ebben a kategóriában

Lidl kampánya a hátrányos helyze...
Elindult az Angyalváró-Cipősdobo...
Közel 200 tonna élelmiszeradomán...
Biogáz a halhulladékból