Hírek
21991 hír az adatbázisban
Ferrari-motorblokkokat készít a Maseratinak a Chrysler
MTI - 2014-09-12 11:45
Márkák

A Chrysler egyik detroiti üzemében az idén nyár óta 3 literes V-6-os motorblokkokat öntenek a Ferrari-mérnökök felügyelete alatt a Maserati legsikeresebb modelljei, a Quattroporte és a Ghibli számára.

A Fiat teljes tulajdonában lévő Chrysler először szállít motorblokkokat az anyavállalat prémium kategóriás modelljeihez - írja az Automotive News Europe hírportál.. A Ferrari által tervezett V-6-os motorokat egyébként a Weber Automotive GmbH. állítja elő Európában a Maserati számára. A Maserati modellek nagy sikere miatt azonban a kereslet meghaladja Weber termelési kapacitását, így a Fiat máshol is kiegészítő kapacitás után nézett.

A Chrysler detroiti Trenton Engine üzemében készülő alumínium motorblokkokat a Ferrari S.p.A. maranelloi üzemébe szállítják át, hogy ott öltsenek végső formát, mielőtt bekerülnének a Maserati luxusmodelljeibe. A Chrysler jelenleg a Maserati számára napi 50 motorblokkot állít elő, amit hamarosan 80-ra növelnek.

Brian Harlow, a Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) globális hajtáslánc gyártási igazgatója szerint "nagyon kényes ügyről" van szó. "Ez itt a Chrysler, ők pedig ott a Ferrari és a Maserati. Semmilyen módon nem akartuk hátrányosan befolyásolni egyikük imázsát sem. Mindent a lehető legjobban akartunk elvégezni és így is lett. Egyetlen mérce van, a Ferrari mércéje. Nincsenek kompromisszumok" - mondta. "Több mérést végzünk el ezeken a blokkokon, mint bármi máson, amit gyártunk" - tette hozzá. Elmondta, hogy nagyon jó együttműködés alakult ki az üzemben a Ferrari mérnökeivel és az elsajátított know-how egy részét már alkalmazzák is a Chrysler más motorjainak a gyártásánál.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Jelentett a Ferrari
  Leköszönt a Ferrari elnöke
  Amerikában terjeszkedik a Maserati
  Részvényeket értékesít a Fiat Chrysler
  Bekebelezte a Fiat a Chrysler-t
  A flottaértékesítés felé indulna a Maserati
  Új Maserati- azoknak, akik unják már a BMW-t
  Márkakereskedés nyílt Budapesten a Maserati
  Rekordeladásról számolt be a Fiat Chrysler a Közel-Keleten
  Emelkedő bevételek a Chryslernél
  Mobil térben a Maserati
  Új nevet vesz fel a magyar DaimlerChrysler

További hírek ebben a kategóriában

A BMW Group megnyitotta új gyárá...
Bővíti győri központját az Audi
10. alkalommal nyert Business Su...
165 éves a Dreher Sörgyárak
Projektmenedzser
Főbb feladatok, munkák- ajánlati felhívás fogadása, műszaki ...
IT Manager
Feladatok: - Projekt menedzsment- Jelentések és projekt doku...