Hírek
23448 hír az adatbázisban
Újraértelmezi a mobiltelefonos vásárlást a Simple
Marketinginfo.hu - 2014-08-18 09:41
Mobilmarketing

Közel egy évi fejlesztés és tesztelés után a Szigeten debütált az OTP Mobil Simple applikációja.

Az alkalmazással a teljes mobillal történő vásárlási folyamatot értelmezték újra a készítők a rendeléstől a fizetésig. A Simple jelenleg ital automatáknál, éttermi és online ételrendelésnél, valamint mozijegyvásárlásnál használható, de év végéig további funkciók érkeznek. Pénteken a Sziget VIP részlegében tesztelhették az alkalmazást.

Az okostelefonos fizetés világszerte terjed, azonban az erre fejlesztett megoldások általában csak a fizetési tranzakcióra koncentrálnak, és nem használják ki a telefonban rejlő további lehetőségeket - derül ki a pénzintézet közleményéből. A Simple erre ad választ. Az ingyenes alkalmazás már letölthető a Google Play-ből és az Appstore-ból is.

"Egy okostelefon felhasználására rengeteg lehetőség van: mi szerettünk volna egy olyan applikációt létrehozni, ami megmutatja ezeket, így nemcsak egy bankkártyát integráltunk a mobiltelefonba, hanem lefedjük az egész vásárlási folyamatot, a kiválasztástól egészen a fizetésig" - mondta Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetője. - "A fejlesztésnél a szolgáltatások kiválasztásakor azt tartottuk szem előtt, hogy melyek azok a mindennapi helyzetek, amelyeket a Simple használatával gyorsabbá, egyszerűbbé tudunk tenni" - tette hozzá.

A bank- és mobilszolgáltató-független alkalmazás segítségével a felhasználók egyes éttermekben és szórakozóhelyeken a telefonjukon nyithatják meg az étlapot, adhatják le rendelésüket és fizethetnek is. "Senki sem szeret sokáig várni, hogy megkapja az étlapot vagy felvegyék a rendelését, ráadásul a vendéglátóhelyeknek is egyszerűbbé teszi az életét az applikáció" - mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezető igazgatója. "A tesztek során mindkét felhasználói oldalról pozitív visszajelzéseket kaptunk és az volt a tapasztalat, hogy nagyon gyorsan megbarátkoztak az applikációval" - tette hozzá.

A pincér funkció mellett az alkalmazással 300 étteremből lehet ételt rendelni. Emellett országszerte több száz ital automatából lehet vásárolni, böngészni a moziműsort és megvenni a mozijegyet. Benyó Péter a további lehetőségekről azt mondta, első körben az elfogadóhelyek számának bővítésére, valamint arra fókuszálnak, hogy minél többen használják a Simple alkalmazást, ugyanakkor terveik szerint már idén új szolgáltatások is érkeznek az alkalmazásba.

Az eseményen ott volt Gerendai Károly, aki a Sziget fesztivál és a Costes és Kiosk éttermek nevében is köszöntötte az új fejlesztést. A készpénzmentes fizetési innovációk kiterjesztésében úttörő szerepet vállaló üzletember elmondta: "Úgy gondolom, hogy a mobilfizetés és az okostelefonok nyújtotta lehetőségek elterjedése jelentős innovációt jelentene a vendéglátóipar és más szektorok számára. A Simple alkalmazás azokat a lépéseket teszi meg, melyek ahhoz kellenek, hogy a felhasználók széles körben elkezdjék használni az ilyen típusú innovációkat."NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  SimplePay a Shopify-ban
  E-matrica kampányt indított a Simple
  Új vezérigazgató a PortfoLion élén
  Új kampányt indít a Multipont Program
  Egyre többet vásárolnak mobilon a britek
  Áttörést hozhat a mobilfizetésben egy magyar találmány

További hírek ebben a kategóriában

Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...
A Fitpuli nyerte a 2019-es Start...