Hírek
23469 hír az adatbázisban
App-fejlesztő konferenciát rendez a Ford
Marketinginfo.hu - 2014-08-06 15:09
Mobilmarketing

Az autógyártó bejelentette, hogy szeptember 8-án megrendezi az első autóipari alkalmazásfejlesztői konferenciát.

A rendezvény a Super Mobility Week részeként megtartott, szeptember 8-11. között látogatható Connected Car Expo egyik kiemelt eseménye lesz. A konferenciát egy egész éjszakán át tartó programozói ötletverseny követi, ahol a programozók hozzáférhetnek a Ford és a Los Angeles városa által összegyűjtött adatokhoz, amelyek alapján innovatív alkalmazásokat készíthetnek. A legtehetségesebb fejlesztők a november 18-20. között megtartott Los Angelesi Autókiállításon megrendezett Connected Car Expón is bemutathatják a Connected Cars - Connected City programra vonatkozó alkalmazás-ötleteiket.

A Ford arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy csatlakozzanak a globális Ford Dev csapathoz, megismerve az AppLink technológia nyújtotta lehetőségeket - olvasható a vállalat közleményében. A résztvevők megtanulhatják, hogyan alkothatnak új járműfunkciókat, és új lehetőségeket fedezhetnek fel a járművek által generált adatok újszerű hasznosítására.

"A legnagyobb technológiai vállalatok évente rendeznek fejlesztő konferenciákat, ám ez az első alkalom, hogy egy autógyár szervez ilyen eseményt." - mutat rá John Ellis, a Ford Fejlesztő Program vezetője. "Hatalmas öröm számunkra, hogy együtt dolgozhatunk a Connected Car Expóval, a CTIA-val és Los Angeles városával, hiszen e partnerek együttes közönsége és adatállománya révén igazán forradalmi alkalmazások születhetnek."

A fejlesztői konferencia után azonnal kezdetét veszi a 12 órán át tartó programozói ötletverseny. Az ötven legjobb fejlesztőcsapat részt vehet majd a Ford Connected Car - Connected City Alkalmazás programjában. A Ford által átadott járműadatok mellett az ötletverseny résztvevői a Los Angeles városa által nemrégiben közzétett, több mint 200 adathoz (data.lacity.org) is hozzáférnek, hogy ezek felhasználásával készíthessék el alkalmazásaikat. A rendezvényen jelen lesz a város innovációs technológiai főmunkatársa, Peter Marx is, aki eddig sosem látott részletességgel magyarázza el a Los Angeles mindennapi életét felvázoló adatokat: egyebek közt a bűnözési, baleseti és légiforgalmi információkat, valamint a mobilitási és forgalomszámlálási mutatókat stb. A programra benevező csapatok helyszíni támogatásáról az egész CCE-rendezvény során a Ford Dev csapat gondoskodik: a versenyzők szeptember 9. és 11. között prezentálhatják az általuk készített alkalmazásokat a szakértő zsűrinek. A program fináléjára a tíz legjobb résztvevő kap meghívást, akik a november 18-20. között megtartott Los Angelesi Autókiállításon megrendezett Connected Car Expón is bemutathatják innovációikat. A fődíj nyertesének munkája a Ford standján is látható lesz a 2015-ös Nemzetközi Elektronikai Kiállításon (CES).

"Az autóipari szakemberek és a CTIA Super Mobility Week alkalmazásfejlesztőnek összefogása remek példa arra, milyen lehetőségek rejlenek az élet különböző területeinek összekapcsolásában" - nyilatkozta Meredith Attwell Baker, a CTIA elnök-vezérigazgatója. A Connected Car Expo és a Super Mobility Week a Globális Autógyártók Szövetségének szervezésében zajlik. A szövetség a nemzetközi autógyárakat, az eredeti tartozékok beszállítóit és egyéb autóipari szereplők szervezeteit fogja össze annak érdekében, hogy az iparági vezetők, jogalkotók és hatóságok együttes munkájával olyan közös politikát alakítson ki, ami fokozza a járművek biztonságát.

A Los Angelesi Autókiállítás és a Connected Car Expo

Az 1907-ben alapított Los Angelesi Autókiállítás minden évben az első jelentős észak-amerikai autós seregszemle. A kiállítás sajtónapjai november 18-20. között, a közönségnapok pedig november 21-30. között látogathatók. Az idén második alkalommal megrendezett Connected Car Expo (CCE) célja, hogy közös fórumot teremtsen az autóipari és technológiai szakemberek számára a műszaki fejlődés és a szakmai kapcsolatok előmozdítására. A CCE november 18-án nyitja meg kapuit, és a 2014-es Los Angelesi Autókiállítás sajtónapjaival párhuzamosan zajlik majd. Az autókiállítást az ANSA Productions üzemelteti a Los Angelesi és Regionális Újautó-kereskedők Szövetsége támogatásával.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Halálos iramban rendezője jegyezi a Mondeo reklámfilmjét
  A Ford volt a legnépszerűbb
  A Ford eredményei
  Bővít Angliában a Ford
  Keresik a legszebb ladikot
  Egy falatnyi Ford
  Okosautókat fejlesztenek már Kínában is
  A paradicsom is alapanyag lesz a Fordnál
  Csökkent a Ford nyeresége
  Több mint 2000 járművet adott el a Ford
  Jól teljesít a Ford a Közel-Keleten
  Saját app-pel ünnepel a Lamborghini
  Nagyszabású UGC kampánnyal állt elő a Ford
  Okostelefont dobott piacra a Porsche
  Licensztermékek: a brand-ből kovácsol tőkét a Ford
  Új stratégiát indít a Ford Európában

További hírek ebben a kategóriában

Új ingyenes applikáció segíti az...
Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...