Hírek
22536 hír az adatbázisban
A Roche csatlakozik az ALD és a WWF fatelepítési programjához
Marketinginfo.hu - 2014-05-22 13:25
CSR

A Klímaerdő-telepítési Program keretében a vállalat egy hektárnyi erdőt telepített a Duna-Dráva Nemzeti Parkban.

Az ALD Automotive - a Roche Magyarország flottakezelője - és a WWF Magyarország 2011 decemberében indította el azt a Magyarországon egyedülálló kezdeményezést, amellyel az ALD által kezelt céges flották (autóparkok) környezetre mért káros hatásait erdőtelepítéssel kívánják teljes mértékben ellensúlyozni - közölte a vállalat kommünikéje. A program hosszú távú célja minél több erdőt telepíteni, amely megköti a légkörbe kibocsátott káros szén-dioxidot. Fontos szempont, hogy az erdő védett területre kerüljön, és az adott termőhelynek megfelelő őshonos fafajokból álljon. Az őshonos fafajokból álló erdő nem csak a légköri szén-dioxid megkötését biztosítja, hanem élőhelyet is nyújt a védett területeken élő növény- és állatfajok (például a jellegzetes ártéri erdei madárfaj, a főként idős erdőkben költő a fekete gólya) számára.

A WWF és az ALD együttműködése során ez a második erdőtelepítés, amelyhez ezúttal az ALD egyik kiemelt ügyfeleként a Roche Magyarország is csatlakozott. Kiszámításra került, hogy a Roche Magyarország autóparkjának éves szén-dioxid kibocsátása hozzávetőlegesen 415 tonna, míg a hazai erdők átlagos széndioxid-tároló kapacitása hektáronként 420 tonna. Ez alapján ekkora környezetterhelés közömbösítése közel 1 hektár méretű erdőtelepítéssel valósítható meg.

Mindkét erdőtelepítés - az első 2012 tavaszán- 1-1 hektár területen valósult meg a Duna-Dráva Nemzeti Parkban. A Roche Magyarország által támogatott faültetésben a cég munkatársai is aktívan részt vettek Darány község közelében. A telepített fafajok között szerepelt a kocsányos tölgy, a szürke nyár, a vénic szil és a magyar kőris,- melyek az ún. ártéri keményfa-ligeterdők legfontosabb fajai. A ligeterdők hazánk legveszélyeztetettebb erdőtípusai közé tartoznak. Egy hektárra általában 10 ezer darab facsemete kerül, melyeknek csak egy része éri el a kifejlett kort. A WWF más együttműködések keretében 2010 óta telepít erdőt, az ország különböző területein.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Stratégiai HR szolgáltatásokkal bővíti portfólióját a Roche
  Bemutatkoznak a gyalult termékek! (x)
  Sószobát eredményezett az összefogás
  Az év gyógyszerésze pályázat a Roche támogatásával
  A Telenort választotta a WWF
  WWF logó kerül az Ilcsi termékekre
  Környezeti nevelési program a Toyotától
  Megújul az OBI környezeti nevelő programja
  Sorsjegy az állatokért
  Lezárult a Tetra Pak környezetvédelmi vetélkedője
  Környezetvédelemre nevel a Tetra Pak
  Hódismereti programsorozatot támogat az OBI

További hírek ebben a kategóriában

Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól