Hírek
22515 hír az adatbázisban
Döntött a Budapest Bank alapítványa
Marketinginfo.hu - 2014-04-22 08:03
CSR

Cukorbeteg és autista gyermekekért dolgozó alapítványok, városvédő egyesületek és társasházak is szerepelnek a nyertes pályázók között, amelyeket támogatásban részesített a Budapest Bank Budapestért Alapítvány.

Idén tavasszal 1300 pályázat érkezett a "Budapest Bank Budapestért" Alapítvány felhívására - olvasható a vállalat közleményében. A pályázat keretében a korábbi esztendőkhöz hasonlóan az egészségmegőrzést célul kitűző, a fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetűeket segítő szervezetek, valamint a művészeti- és szellemi élet területén, illetve az épített és kulturális örökség megóvásáért tevékenykedők juthattak támogatáshoz. A kuratórium döntése alapján 54 szervezet, 14 magánszemély, továbbá 8 műemlék jellegű épület kapott vissza nem térítendő támogatást.

Az egészségmegőrzést, a fogyatékkal és szociális hátránnyal élők megsegítését célul kitűző 17 nyertesnek 4,3 millió forint támogatást juttatott a kuratórium. Az alkotó- és előadó-művészeti ágakban 18 pályázót részesített 3,65 millió forintban, a szellemi élet és a kultúra területén tevékenykedő 21 nyertesnek pedig 4,05 millió forintot ítélt oda, míg a főváros épített értékeinek, műemlék jellegű társasházainak megóvását előmozdító kezdeményezéseknek, az építészeti, helytörténeti kiadványok készítésével foglalkozó, valamint a városvédő rendezvények megvalósításában részt vevő 20 pályázónak 3,15 millió forintot szavazott meg.

Az alapítványt a Budapest Bank 1991-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a 100 millió forintos alaptőke hasznosításával hozzájáruljon a fővárosi civil társadalom fejlődéséhez, szellemi és kulturális értékeinek megőrzéséhez és gyarapításához, valamint a város épített és természeti értékeinek megóvásához. A támogatásra a főváros szellemi, művészeti és kulturális életéért, az épített és természeti környezet védelméért, a műemlékek és a kulturális örökség megőrzéséért, valamint az egészségesebb Budapest megteremtéséért tevékenykedő magánszemélyek és nonprofit szervezetek pályázhatnak. Megalapítása óta az alapítvány 3022 pályázót részesített több mint 745 millió forint támogatásban.

A "Budapest Bank Budapestért" Alapítvány működését 2014-ben a Budapest Bank Zrt. &8212; a működési költségek fedezésén túl &8212; 10 millió forint adománnyal segítette, amelyet a kuratórium teljes egészében a pályázók támogatására fordított. A pályázatok elbírálásáról és a támogatások odaítéléséről az alapítvány hattagú kuratóriuma dönt, amelynek elnöke Tarlós István főpolgármester, társelnöke Ráday Mihály Európa Nostra-díjas városvédő, Kossuth-díjas művészettörténész, operatőr, rendező. Tagja továbbá dr. Finta József Kossuth-díjas főépítész, akadémikus, címzetes egyetemi tanár, dr. Bánfalvi István szociálpolitikus, valamint Pálcza Edit, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese, pénzügyi vezetője, és dr. Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató-helyettese.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Közel 185 millió forint értékű felajánlás gyűlt össze a Jónak lenni jó! műsorban
  Újabb támogatás a Budapest Bank Alapítványtól
  Állami kézbe került a Budapest Bank
  Ötmillió a Budapest Banktól a pénzügyi kultúrára
  Egyre többen támogatják a cukorbeteg gyerekeket
  15 millió forint támogatás a Budapest Bank alapítványától
  Stabil működés a Budapest Banknál
  Eredményt hirdetett a Budapest Bank
  Elindult a Vasas Gyerek Program
  Új üzletágvezető a Budapest Banknál
  Mobilon újíthatnának a bankok is
  Új ügynökséggel dolgozik a Budapest Bank
  Új kártyadizájn a Budapest Banknál
  Tesco Vásárlókártyát vezet be a Budapest Bank
  Törődés napját tartott a Budapest Bank
  Design elismerés a Budapest Bank kártyájának
  Ismeretterjeszt a Budapest Bank
  Honlapot ad ajándékba a Budapest Bank
  Marketingkommunikációs vezető a Budapest Banknál
  Új vezérigazgató a Budapest Banknál
  Arculatot vált a Budapest Bank

További hírek ebben a kategóriában

Bereznay Dani a HELL csapatában ...
Idén nem egy, hanem 24 MikulásGy...
Adomány a Bridgestone-tól
Napelemparkokkal csökkenti villa...