Hírek
23465 hír az adatbázisban
Holtverseny az év marketingese díjátadón
Marketinginfo.hu - 2014-04-15 13:01
Egyéb

Egyenlő szavazattal, holtversenyben Blaner Attila (karikagyurumost.hu) és Fekete Gábor (Nyelvipercek.hu Kft.) nyerte el a 2014-es Év Marketingese díjat a nemrég megrendezett VII. Marketing Szuperkonferencián.


Mindkét győztes kisvállalkozás stratégiájában az innovatív kommunikáció játszott kiemelkedő szerepet - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Szórakoztatva tanítás

Fekete Gábor, a Nyelvipercek.hu Kft. tulajdonosa egy olyan hagyományos iparágban, mint az angoltanítás kezdett el újszerű megközelítést alkalmazni online.
Stratégiájának központjában az infotaintment, azaz a szórakoztatva tanítás áll. Bár a koncepció nem új, hiszen erre az alapelvre épül például világhírű a Sesame Street, azonban a kivitelezés mindenképpen újszerű - és ami a legfotnosabb, eredményes:

A GO! márkanevű online tanfolyama sikerét az online videó újszerű alkalmazásának köszönheti. Ezekben Fekete Gábor hol cowboynak, hol Mikulásnak, hol varázslónak öltözve reklámozza tanfolyamait, ezzel eredményesen felkelti az érdeklődést ugyanakkor személyes márkát is épít. A felkeltett érdeklődést online hírlevél kampányokkal igyekszik vásárlássá alakítani kiváló eredményekkel.

Fekete Gábor marketingjének legfontosabb elemei:

1. Személyes márkát építsünk! A nyelvoktató cég tulajdonosa a legrövidebb reklám e-mailekben is feltünteti nevét, ő szerepel a weboldalakon és a videókon is. Ezáltal a konkurenciával sem kell foglalkoznia, mert nem a kínálat terén versenyez.

2. Magunkhoz kell kötni a vevőket. A személyes szereplés és a humoros videós megjelenés képes megragadni vevői figyelmét és bevonni őket a "bizalom körébe", ahol nem termékeihez, hanem hozzá kötődnek. Mindez javítja a reklámok hatékonyságát, ugyanakkor erős vásárlói hűséget épít, mellyel eléri azt, hogy kritika esetén a közösségi fórumokon saját vásárlói védik meg.

Alul maradt a konkurenciaharcban, majd visszaállt az élre

Alábecsülte konkurenciáját, ezért csaknem piacát vesztette Blaner Attila, a karikagyurumost.hu alapítója, aki a karikagyűrűk online forgalmazásával talált piaci rést. A cégvezető rájött, hogy a karikagyűrűk széles választékával megszólíthatja a fiatal házasulandókat. Saját műhelyt is nyitott, így sikerét sokan megirigyelték, de 2011-ig senki sem tudta lemásolni. Ekkor azonban egy figyelmen kívül hagyott konkurens lassan elhódította a vásárlóit és a forgalom jelentősen visszaesett.

Blanner Attila egy alapos piac és konkurenciavizsgálat után külön kezdett kommunikálni a célpiacának legfontosabb szegmenseihez. Ehhez a célcsoport igényeihez, stílusához illeszkedő honlapot és kínálatot hozott létre (www.karikagyurumost.hu), valamint fejlesztett egy egyedi gyűrűnézegető okostelefon alkalmazást, mellyel a saját kezén nézegetheti a gyűrűt az érdeklődő az okostelefonján. Az alkalmazás egyelőre iOS alatt érhető el RingYFinger néven. Mindezzel Blanner Attila újra a piacvezető lett a karikagyűrűk szegmenségeben.

Blanner Attila markeitngjének legfontosabb elemei:

1. Konkurenciavizsgálat: felbecsülte a kiesett forgalmat és megtalálta a megcélzott szegmenst (fiatal hölgyek).

2. Új weboldal: készült egy honlapváltozat e célcsoportra szabva, amelyhez megerősített keresőszavas hirdetések (Googel Adwords) társultak.

3. Erősebb pozícionálás: külön honlap készült az exkluzív termékeket vásárlóknak és az olcsóbb darabokat keresőknek.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megmutatjuk, milyen lehetőségeitek vannak, ha vékonyabb pénztárcából vásároltok jegygyűrűt! (x)
  A jegygyűrű titkai (x)
  Átadták a Syngenta Borverseny díjait
  Íme a Greennovációs nagydíj győztesei
  Arany LolliPOP díjat nyert DIMSZ galambos kampánya

További hírek ebben a kategóriában

r Bírság a Ryanairnek
2023-10-13 10:14
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és...
Újrainduló gyártás, új termékek ...
Az Airbus újranyitotta gyárait
Elhunyt Jack Welch, a General El...