Hírek
20369 hír az adatbázisban
Fórum indul az élelmiszerpazarlás csökkentéséért
Marketinginfo.hu - 2014-03-20 11:34
CSR

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével fórumot indít az élelmiszerpazarlás és - veszteség csökkentése érdekében.

A fórumhoz várják a témában tenni szándékozó vállalatok és szervezetek csatlakozását - áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) becslései szerint az emberi fogyasztásra szánt élelmiszer egyharmada veszendőbe megy. Ha ezt párhuzamba állítjuk a természeti erőforrások szűkössége, a szegénység és éhezés, illetve az elhúzódó pénzügyi és gazdasági válság problémájával, nyilvánvalóvá válik, hogy a kérdés globális, európai és nemzeti szinten egyaránt összefogást, megoldásokat kíván.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ezért kezdeményezte az élelmiszerveszteség és - pazarlás uniós szintű vitáját 2013 júliusában az Agrárminiszterek Tanácsán. Hazánk kérte, hogy az Európai Bizottság az illetékes nemzetközi szervezetekkel és más érintettekkel közösen dolgozzon ki olyan terveket, amelyek eredményeként világos képet kaphatunk a globális helyzetről és megtehetjük a mindannyiunk érdekeit szolgáló, megfelelő intézkedéseket.

A Vidékfejlesztési Minisztérium a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közreműködésével most Magyarországon Fórumot indít az élelmiszerpazarlás és - veszteség csökkentése érdekében. A Fórum létrehozásának és működtetésének fő célja a magyarországi élelmiszerhulladék mennyiségének felmérése és jelentős csökkentése. Deklarált cél továbbá, hogy 3 év alatt legalább 20 termékpálya együttműködés jöjjön létre, illetve hogy minden érintett gazdasági szereplőhöz eljusson a Fórum legfontosabb üzenete: Az élelmiszer érték!

Ahhoz hogy e célok Magyarországon megvalósuljanak minden érintett szereplő erőfeszítésére szükség van. A Fórum tehát lehetőséget teremt az érintett szereplők bevonásával a témához kapcsolódó problémák és megoldási lehetőségek azonosítására. Éppen ezért a Fórum munkájába gazdasági társaságok, non-profit szervezetek, államigazgatási szervezetek, a termelési lánc szereplői és ágazati/szakmai szervezeteik, illetve a kutatás-fejlesztési és oktatási szféra szervezeteinek csatlakozását egyaránt várják.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A jobb minőségű étrend nagyobb élelmiszerpazarlást eredményez
  A SPAR vásárlóival együtt tesz az élelmiszerpazarlás ellen
  Egyre többen szeretnénk tenni az élelmiszerpazarlás ellen
  Az LG az élelmiszerpazarlás ellen
  Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen
  Rossz szokásainkat kutatta az Unilever
  Tetra Pak: 42%-unk élelmiszerpazarló
  Jót enni jó, jót tenni jó
  Kerüljön kevesebb étel a szemetesbe
  Éttermek és önkéntesek csatlakozását várja az Élelmiszerbank
  Futás egy jó ügyért
  Fogadj örökbe egy járást
  Az élelmiszerpazarlás ellen kampányol a Tesco
  Kampány a lakossági élelmiszer-hulladék csökkentésére

További hírek ebben a kategóriában

Megbízható Munkaadó díjat kapott...
A Szerencsejáték a fogyatékosság...
Újabb elektromos töltőállomást a...
Életpályamodellt kínáló ösztöndí...