Hírek
23030 hír az adatbázisban
A háztartásigép- piacon is a Samsung lenne a legnagyobb
Marketinginfo.hu - 2014-01-10 14:00
Márkák

A dél-koreai óriás bejelentette, hogy 2015-re világ legnagyobb háztartásigép- gyártója kíván lenni.

A piacot jelenleg a Whirlpool, a General Electric és a Kenmore uralja, a Samsung azonban kissé módosítana a játék menetén. A vállalat jó úton halad efelé, különösen az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt öt évben 2,3 százalékosról több mint 10,5 százalékra növelt piaci részesedését. A vállalatnak ugyanakkor nehéz dolga lesz, ha a piacvezető Whirlpool elé kíván vágni. A Samsung háztartási készülékekhez kapcsolódó árbevétele körülbelül 12 milliárd dollár-, míg a Whirlpool-é közel 18 milliárd dollár volt 2012-ben. A koreai cég konyhagépekre fordított reklámköltései pedig messze elmaradtak a Whirlpool-étól, előbbi 29,1, míg utóbbi 54,3 millió dollárt költött a háztartási masinák hirdetésére.

A Samsung új lépést tesz célja felé- a héten a las-vegasi Consumer Electronics Show-n bemutatta Smart Home kezdeményezését , amelynek célja , hogy az okostelefon és tablet userek készülékükkel ellenőrizhetik otthonuk légkondicionálóját, hűtőszekrényét, mosogatógépét, valamint a LED-es világítást. A készülékek egy szoftver segítségével csatlakozni tudnak az internethez, de beépített kamerákkal is nyomon követhetők.

További lépés, hogy a Samsung extra szolgáltatásokkal szerelné fel újabb konyhagépeit- így a Chef Collection hűtőgép különböző zónáiban eltérő hőmérsékleten tarthatja poórtékáit a fogyasztó, a FlexDuo sütővel két különböző hőmérsékleteken melegíthetünk. A cég emellett kifejlesztett egy új mosogatási technológiát, az úgynevezett Waterwall, amely a gépekben a megszokott forgó szórókaros rendszert egy lineáris rendszerrel helyettesíti, ez pedig- a Samsung ígérete szerint- a mosogatógép nehezen hozzáférhető sarkaiba is felszórja a vizet.

Az új Chef Collection készülék konzulensei Michelin -csillagos szakácsok voltak- így a híres francia vendéglős Michel Troisgros, valamint a kaliforniai szakács Christopher Kostowot- értesült a businessweek.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Vezető háztartásigép-márka tart a magyar piacra
  A háztartásigép-piac kétszámjegyű növekedést produkál
  Akkumulátorokat fog gyártani Gödön a Samsung
  Terminált keresztelt a Samsung
  Etiópiában épít gyárat a Samsung
  Újratervezés a Samsungnál
  Együttműködik a MasterCard és a Samsung
  A Samsung videóit osztották meg a legtöbben
  Ezek a világ legjobb stratégiai kampányai
  Kampány: fogyasztói álmokat váltana valóra a Samsung
  Lejáratókampányt folytatott a Samsung

További hírek ebben a kategóriában

Vezető háztartásigép-márka tart ...
A Dreher Sörgyárak ünnepli a nőn...
Az otthon főzött kávénak nincsen...
A Mercedes bővíti modellportfóli...