Hírek
22709 hír az adatbázisban
Újrahasznosítható pohárral állt elő a Starbucks
Marketinginfo.hu - 2014-01-09 11:53
Kereskedelem

Keddtől -Magyarországon is- kapható a Starbucks kávézóiban a Reusable Cup. A kávézólánc tartós műanyagból készült poharának használata praktikus és környezettudatos döntés lehet.

A pohár csupán harminc újratöltésével fél kiló papírhulladéktól tehermentesíthető a környezetünk- olvasható a kávézólánc közleményében.

A Starbucks már 1985 óta kedvezménnyel bátorítja vendégeit arra, hogy saját tumblerükből fogyasszák a rendelt italt, melynek eredménye, hogy 2012-re világszerte 35,8 milliószor hozták vissza a vendégek saját bögréjüket a kávézókba, ezzel összesen 800 tonna papírhulladéktól tehermentesítve környezetüket. 2012-ben a kávézók vendégei 1,6 millióval több alkalommal hozták vissza tumblerüket, mint az azt megelőző évben.

"A Starbucks újrahasznosítható poharával olcsón, egyszerűen és hatékonyan tehetünk a keletkező hulladékmennyiség csökkentéséért. Az új termék bevezetésével célunk, hogy 2015-re az általunk felszolgált italok 5%-a ilyen poharakba kerüljön, és ezzel is közelebb kerüljünk a környezet védelme érdekében meghatározott célkitűzéseink eléréséhez" - mondta Szabó Orsolya a Starbucks Magyarország marketing specialistája.

A Reusable Cup ára 790 forint. Azok a vásárlók, akik magukkal hozzák poharaikat, kedvezményt kapnak italuk árából, így megtérülhet a pohár ára. A termék olyan műanyagból készül, mely tartós, mérete pedig a "Grande", vagyis a 4,7 deciliteres kiszerelésnek felel meg.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Minden Doboz Visszajár - reprezentatív felmérés
  Több műanyagrészecskét esznek meg az emberek átlagosan
  Eltűnnek az egyszer használatos műanyag táskák a dm-ből
  Egy csésze méltányosság
  Ismét meghirdeti a Starbucks a Föld hónapját
  Indul a Cup Art
  Végleg beveheti Japánt a Starbucks
  Adományt gyűjt a Starbucks
  Sört és bort árul a Starbucks
  Vonaton nyit üzletet a Starbucks
  Sokat fizet a Starbucks a Mondeleznek
  A Twitteren erősít a Starbucks

További hírek ebben a kategóriában

Kaukázusi kefirt hív vissza az A...
Szeretsz kényelmesen vásárolni? ...
Milka jégkrémeket von ki a forga...
Húskészítményeket hív vissza a f...