Hírek
22673 hír az adatbázisban
Évről-évre visszaszorul az Apple
Marketinginfo.hu - 2014-01-08 17:02
Digitális

Bár az új iPhone 5S és 5C modellek jól teljesítettek, az Apple részesedése a főbb piacokon alacsonyabb lett 2013-ban, mint egy évvel korábban.

A Kantar Worldpanel adatai szerint a 2013 novemberével végződő negyedév során az Apple iOS operációs rendszerének piaci részesedése az USA-ban 43,1, Ausztráliában 35, míg az Egyesült Királyságban 30,6%-os volt. Ehhez képest 2012 hasonló időszakában még 53,5%-os fölényben volt az USA-ban, 35,5%-os részt hasított ki az ausztrál és 36,1%-nyit a brit piacon. (Az iOS tavaly a jelzett időszakban csak Japánban volt elsöprő 69,1%-os résszel piacvezető, ám az ázsiai országból nem származnak 2012-es adatok).

Bár az új iPhone modellek sikerrel debütáltak a piacokon, a Kantar szerint az LG , a Sony és a Nokia által támasztott konkurencia évről- évre nagyobb kihívást jelent az Apple számára.

Az oprendszerek tekintetében pedig a Windows Phone válik egyre nagyobb riválissá- legalábbis Európában, ahol a szegmens 10%-át birtokolja, több mint a kétszeresét, mint egy évvel korábban. S bár a Windows Phone-nak még nem sikerült az áttörés a kínai és az amerikai piacon, a Kantar szerint erre még kínálkozik lehetősége, ha rövid időn belül lép. A szoftveróriás a Nokia megvásárlásával már erősítette kínai jelenlétét-tájékoztatott a warc portálja.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csak néhány ötlet, amivel mégis sokat tehetsz iPhone-od akkumulátoráért! (x)
  Apple-szpot az Oscar-gálára
  Az Apple a szájreklám bajnoka
  Harmadik éve az Apple a legmenőbb
  Justin Timberlake-kel reklámozzák az iPhone 6-ot
  Az Apple-é a legjobb sztori
  Rekordot döntött az Apple
  A közösségi média felé nyomul az Apple
  Csődbe mehet az Apple?
  Okosórák: a Nissan is lekörözte az Apple-t
  Visszavásárolja a régi iPhone-okat az Apple

További hírek ebben a kategóriában

TikTok Hirdetés vs. Facebook hir...
Hosszabbít ‘Az Év Honlapja...
Okos konyhai eszközök és tippek ...
Indul a 20 éves jubileumi ‘...