Hírek
20073 hír az adatbázisban
Idén magára találhat az autópiac
Marketinginfo.hu + MTI - 2014-01-08 10:13
Kereskedelem

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) szerint idén várhatóan 62 ezer új személyautó talál gazdára, ez 10 százalékkal több a múlt évi eladásnál, de a piac konszolidációjáig még eltelik néhány év.

Erdélyi Péter, az MGE ügyvezető elnöke elmondta: miközben 2007-ben 176 ezer új és 24 ezer használt autót, addig tavaly 56 ezer új és 71 ezer használt kocsit értékesítettek a kereskedők. Az MGE azt javasolja a kormánynak, hogy legfeljebb 13-14 éves autókat lehessen behozni az országba - tette hozzá az ügyvezető elnök.

A kishaszonjárművekből 11 500 darab fogyott tavaly, idén 10 százalékkal több kelhet el, így az eladás elérheti a 12 500-at. Az MNB kedvezményes hitele is hozzájárult az eladások emelkedéséhez - tette hozzá Erdélyi Péter.

Dér Péter, az MGE elnökségi tagja a nagyhaszonjárművek piacán idénre 20-25 százalékos csökkenést valószínűsített, amely 3600 új eladást jelent. Ennek oka az, hogy tavaly 20 százalékkal bővült ez a piac, mivel az Euro 6-os motorokra való átállás miatt sok fuvarozó előre hozta a vásárlást.

Ebben a szegmensben az a gond, hogy az eladás 85 százaléka 16 tonna feletti nyerges vontató. Ezeket pedig nem Magyarországon szervizelik - tette hozzá Dér Péter. A motorkerékpár-piac a 2004-es 12 ezres eladás 15 százalékára esett vissza, idén 10 százalékos növekedéssel 2100 motor eladása várható.

Annak ellenére, hogy 2012 tavasza óta a B-kategóriás jogosítvánnyal már vezethető a 125 köbcentis motorkerékpár, az eladás nem növekedett. Ezt nem utolsó sorban a magas adótehernek tudta be Szloboda Tamás, az MGE elnökségi tagja.

Egy új, 125 köbcentiméteres, munkába járásra használt motor regisztrációs adója 95 ezer forint, ez több, mint egy 4 milliós hobbi motorkerékpáré. Az MGE 20 ezer forintos regisztrációs adót látna reálisnak - tette hozzá az elnökségi tag, aki szorgalmazta az 50 köbcentiméteres segédmotorok regisztrációját is.

Knezsik István, az Autós Nagykoalició elnöke arról számolt be, hogy a szakmai szervezet továbbra is jelentős erőfeszítést tesz a legálisan működő javító szakma versenyképességének a megteremtéséért.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új korszak indult a magyar autópiacon, de kihívások is vannak
  A hazai vállalatok gépjármű-vásárlási tervei 2016-ban
  A gépjármű hitelből
  A Ford kereskedései adják el a legtöbb autót
  Bővült a német autópiac
  Továbbra is kapósak a használtautók
  Harmadik hónapja bővül az európai autópiac
  Kelendő a használtautó- özönlenek a járművek az országba
  Magyarországra jöhet a legnagyobb amerikai autókölcsönző

További hírek ebben a kategóriában

Nőtt a SPAR árbevétele 2017-ben
A dm varázslatos világba invitál...
Javult a Tesco éves eredménye
Új áruházat nyitott Zalaegerszeg...