Hírek
22588 hír az adatbázisban
Az érzelmekre igyekszik hatni a Béres
Marketinginfo.hu - 2013-12-04 09:29
CSR

A "Táncolj az esküvőmön!" pályázatra fiatalok üzeneteit várták, amelyben szüleik, nagyszüleik figyelmét hívják fel saját egészségük megőrzésére.

A Béres Egészség Hungarikum Program idén szeptemberben az érzelmekre ható mozgalmat indított. A Program az elmúlt években rendszeresen vizsgálta a lakosság saját bevallásán alapuló egészségi állapotát. Az országos reprezentatív kutatás eredményei szerint még mindig csak elméletben tudjuk, hogy tennünk kéne valamit a saját egészségünkért, de nem vagyunk elég motiváltak, ha a megvalósításról van szó.

"Mivel azt láttuk, hogy nem elég pusztán statisztikai adatokra felhívni az emberek figyelmét, vagy felvilágosító munkával irányt mutatni, ezért az idén új utat választottunk.

A "Táncolj az esküvőmön!" kampánnyal elsősorban a családok érzelmeire kívántunk hatni. Olyan üzeneteket vártunk a fiataloktól, amelyeket szüleiknek, nagyszüleiknek, rokonaiknak kívánnak közvetíteni, késztetésként azért, hogy a családjuk egészségben-boldogságban sok ünnepet - esküvőt, születésnapot, keresztelőt - élhessen meg együtt" - mondta el dr. Béres József. A kampányt az a megdöbbentő tény hívta életre, hogy minden negyedik embernek nincs elegendő motivációja, és kényelemből nem figyel saját magára, az egészségére, a testi-lelki kiegyensúlyozottságára.

Ezt támasztja alá az a közel száz beérkezett üzenet is, amelyet fiatalok készítettek a szüleiknek, nagyszüleiknek: a gyermekek, a fiatalok aggódnak a családtagjaikért, és arra kérik a felnőtteket, hogy változtassanak az életmódjukon! Mindhárom kategóriában - rajz, fotó, videó - karakteres, nagyon szívhez szóló munkák születtek.

Például Mokrán Nina "Szeretünk titeket!" c. videójában - mellyel kategóriájában az első helyezést nyerte el - igen ötletes módon, családja tagjait egy-egy jellegzetes cipőjükkel megjelenítve meséli el, hogy mennyire fontos neki és négy testvérének, hogy szüleik egészségtudatosan éljenek. Titi Róbert a saját életéből vett jó példát animált videóban mutatta meg: az eltökéltség, az akarat, a felelősségteljes szeretet képessé tesz az életmódváltásra is, az ő szülei már letették a cigit.

Az egyik legmeghatóbb film a 13 éves Körtési András munkája, aki idős nagyiját is tornára fogta a szeretet és egymásra figyelés jegyében. Fotó kategóriában Szőke Nikolett végzett az első helyen. Nikolett a saját esküvője menüjét álmodta meg vidám képben, így üzent szüleinek, hogy az egészséges ételek is lehetnek izgalmasak és változatosak. A rajzok között Molnár Ivett lett a győztes, aki színes életképekben ábrázolta, mi a helyes, és mi nem. A szakmai zsűri tagja volt többek között dr. Béres József és felesége, Béres Klára, akik egy-egy pályázat láttán könnyekig hatódtak.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Pár jó tanács az esküvőd előtt, amit érdemes megfogadnod! (x)
  Stresszmentes vállalati rendezvényszervezés professzionális szinten
  Elismerték a Bérest
  A tokiói olimpiai ciklusra is meghosszabbította támogatását a Béres
  Elindult a Béres Csepp romániai kampánya
  Gyógyszeradomány a Bérestől
  Online hatna az érzelmekre a Reckitt
  Facebook játék a Bérestől
  A Béres, a CIB, a Nokia és a Vodafone a leghitelesebbek 2011-ben
  Hosszabbít a Béres és az Avantgarde
  Fiatalok egészségét őrzi a Béres

További hírek ebben a kategóriában

Játékok és 1,2 tonna tartós élel...
Rekordot döntött a Mikulásgyár g...
Közel 185 millió forint értékű f...
Bereznay Dani a HELL csapatában ...