Hírek
21141 hír az adatbázisban
Több ezer alkalmazottat bocsát el a T-Systems
MTI + Marketinginfo.hu - 2013-12-02 10:27
Márkák

A Deutsche Telekom átszervezi T-Systems informatikai szolgáltató leányvállalatát és ennek keretében mintegy 6 ezer alkalmazottat készül elbocsátani - írja a német Handelsblatt hírportál.

A Handelsblatt értesülése szerint a bonni konszern vezetése a tervet december 12-én terjeszti a felügyelőbizottság elé. A szakszervezetek attól tartanak, hogy az elbocsátások akár 8 ezer alkalmazottat is érinthetnek. "Ha ez valóban így van, abban mi nem fogunk segédkezni" - nyilatkozta a Verdi szakszervezet elnöke, Lothar Schröder a Handelsblattnak.

A T-Systems már évek óta gazdálkodási nehézségekkel küszködik. A DT informatikai leányvállalata nagyvállalatok informatikai feladatait látja el szolgáltatásként. Az üzletágban azonban erőteljes konkurenciaharc dúl, ezért alacsony nyereséget termel. A T-Systems ezért erősíteni kíván a digitális üzletágban, például felhő szolgáltatások nyújtásában, ahol Reinhard Clemens vezérigazgató kétszámjegyű százalékos nyereségkulcsot remél elérni. A T-Systems az outsourcing szerződések keretében nyújtott informatikai szolgáltatásokat tevékenysége második pilléreként kívánja megőrizni. A vállalat kivonul számos piacról, így valószínűleg felszámolja spanyolországi érdekeltségét és jelentős mértékben csökkenti franciaországi leányvállalatának tevékenységét - írja a Handlesblatt online kiadása.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új vezérigazgató-helyettes felel a kkv szolgáltatásokért
  Helyfüggő mobilmarketing Magyarországon is
  Az amerikai mobil üzletág lendítette fel a Deutsche Telekom forgalmát
  Szánkókkal árasztotta el Budapest utcáit a Telekom
  Megalakul a T-Systems Zrt.
  A Kirowski Isobar nyerte meg a T-Systems tenderét
  Új marketingvezető a T-Systems-nél

További hírek ebben a kategóriában

Megszűnhet a Joon légitársaság
Bővült a Borsodi Sörgyár értékes...
A GM 65 év után bezárhatja kanad...
50 éve érkezett Magyarországra a...