Hírek
20217 hír az adatbázisban
Tízmilliónál több csoki Mikulást gyárt idén a diósgyőri Nestlé-üzem
Marketinginfo.hu - 2013-11-27 09:23
Kereskedelem

Idén Chilétől Finnországig Diósgyőrben gyártott csokoládé figurákkal készülnek az ünnepekre.

A Nestlé üzemében évek óta folyamatosan növekszik a termelés és a foglalkoztatás: idén 66 millió darab csokifigura gördül le a futószalagról, aminek 88 százalékát exportra termeli a cég.

A Nestlé egyetlen, kizárólag csokoládéfigurákra specializálódott gyártóegységében - a Diósgyőri Gyárban - 2010 óta folyamatosan növekszik a gyártás volumene. Idén várhatóan 10 százalékkal több - összesen 66 millió darab - minőségi csokoládé figura készül a csokigyárban, mint 2012-ben.

Míg tavaly közel 1600 tonna karácsonyi figura készült, idén szezonális csemege hagyja el a gyárat. "A kereslet folyamatos növekedése és az ezzel arányos volumenbővülés miatt újabb beruházások váltak szükségessé a gyárban, ezért idén egy új, a 18-30 g-os termékek csomagolására alkalmas csomagológép sort telepítettünk, amely 600 tonna termék becsomagolására képes éves szinten" - mondta Jean-Pierre Polanen, a szerencsi és diósgyőri Nestlé gyárak igazgatója.

A több mint 50 éves üzem idei termelésének 88%-a exportra történik. A Nestlé a világ 24 országába exportálja a Diósgyőrben készült üreges csokoládéfigurákat éves szinten. Idén először olyan távoli helyekre is eljutnak a borsodi gyár termékei, mint Chile. Érdekesség, hogy míg december 6-án a finnországi Lappföldről érkezik hozzánk az igazi Mikulás, addig Diósgyőrből 2013-ban először Finnországba is jut a karácsonyi időszakra készült termékekből.

Magyarországon továbbra is a valódi csokoládéból készült termékeket keresik az ünnepek alatt, legyen szó akár üreges vagy táblás csokoládéról. E két változat között kizárólag a formában van különbség, a minőség mindkét termékcsoport esetében azonos. Itthon a Boci Mikulás-figura a legnépszerűbb a diósgyőri termékek közül, a kedvencek listája azonban országról-országra változik. Nagy Britanniából például a Smarties termékcsaládot rendelik leginkább Diósgyőrből az ünnepekre, a németeknél viszont a színes csokidrazsékkal töltött figurák mellett az olyan különlegességek vezetik a listát, mint pl. a mentolos After Eight Mikulás-figurák. Az évről-évre növekedő gyártás eredményeként idén már több mint 10 millió csoki Mikulást gyártanak Diósgyőrben.

A termelési eredmények javulását a foglalkoztatás területén is jelentős bővülés kíséri. Idén több mint 100 állandó alkalmazottal bővült a foglalkoztatottak száma, így az év végétől a legintenzívebb időszakban már közel 600 dolgozó vesz részt a gyártásban, ami 37 százalékos növekedést jelent a 2010-es foglalkoztatási adatokhoz képest. "A diósgyőri gyárban 100 százalékban megyei lakosok dolgoznak" - mondta Jean-Pierre Polanen. A gyárigazgató hozzátette: "A gyár 2007 óta működik együtt egy megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztató helyi céggel, melyen keresztül további 100 főnek biztosítanak munkát az üzemben csomagolási feladatokra."
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nőtt a húsvéti termelés a Nestlé diósgyőri üzemében
  A Nestlé diósgyőri üzeme 24 ország számára készített csokimikulásokat
  93 év után megújul a Szerencsi Kakaó
  Az édesipar kedvence a Húsvét
  Kilenc éve jár Forddal a Mikulás
  Különleges tárgyak csokoládéból
  Összefogás a fiatalok foglalkoztatásért
  Átszabja ügynökségi kapcsolatait a Nestlé
  Összefogott az Új Nemzedék Központ és a Nestlé
  Sokat exportál a Nestlé romániai részlege
  Átszabja indiai stratégiáját a Nestlé
  Lázas kísérletezés a Nestlé-nél
  Ötven százalékkal több gyakornoki pozíció lesz a Nestlé-nél
  Zöldül a Nestlé
  Szabadulna a Nestlé a sporttápszerektől
  Még mindig a Nestlé a legnagyobb
  Növelte marketingköltéseit a Nestlé

További hírek ebben a kategóriában

Fagyasztott spenótot hívott viss...
Ezért rendel a magyar Kínából
Még könnyebbé válik a digitális ...
Növelte forgalmát az eMag