Hírek
22638 hír az adatbázisban
Országszerte gyűjtik a cigarettacsikkeket
Marketinginfo.hu - 2013-11-26 09:20
CSR

A Terracycle és a Philip Morris Magyarország újrahasznosító akciójához több mint 250 vendéglátóhely, szálloda és iroda csatlakozott.

Az eldobott cigarettacsikkek nagyon komoly környezeti problémát jelentenek. Csak az utak mellett eldobott szemét több mint harmadát a csikkek teszik ki! A csikkek olyan anyagból készülnek, amelyeknek a lebomlása akár évekbe is telhet.

Erre a problémára nyújt megoldást június óta Magyarországon is a TerraCycle, amely a dohányipar szereplőjével, a Philip Morris Magyarország Kft.-vel együttműködve gyűjti vissza a csikkeket és egyéb cigarettahulladékokat. Az így összegyűjtött hulladékból a TerraCycle termékeket &821; például hamutartókat, ipari szemeteseket, raklapokat &821; állít elő. A Csikk Brigád elnevezésű programban résztvevők ez idáig több mint 70 000 csikket gyűjtöttek össze és küldtek be a TerraCycle-nek újrahasznosításra.

A SZIGET, a Balaton Sound és a VOLT Fesztivál mellett több nyári rendezvényen bemutatkozó és sikerrel debütáló kezdeményezésbe irodák, szállodák és vendéglátóipari egységek csatlakozhatnak. Magánszemélyek úgy érhetik el a programot, ha a cigarettahulladékukat - amelybe beletartozik a csikk, a dobozok bélése és külső fóliája is - elviszik az egyre gyarapodó gyűjtőpontok valamelyikére.

A programban való részvétel díjmentes, és a TerraCycle az összegyűjtött cigarettahulladékot is ingyenesen elszállíttatja.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Újrahasznosító központot épített Magyarországon a Philip Morris
  A legjobb munkáltatók között a Philip Morris
  "PMI IMPACT" kezdeményezés a Philip Morristól
  Már 20 ezer chips-es zacskót gyűjtött be a Chio
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása
  Kelet-Európában még kaszál a Philip Morris
  Kiskereskedőkkel pereskedik a Philip Morris
  Védjegybitorlás miatt perel a Philip Morris

További hírek ebben a kategóriában

Fenntartható lean szemléletmód
A BorsodChem elnyerte az EcoVadi...
Játékok és 1,2 tonna tartós élel...
Rekordot döntött a Mikulásgyár g...