Hírek
21141 hír az adatbázisban
Már 20 ezer chips-es zacskót gyűjtött be a Chio
Marketinginfo.hu - 2013-09-24 09:43
CSR

Fél év alatt 20 ezer sós chips-es zacskót gyűjtöttek össze a Chio termékeket gyártó Intersnack Magyarország és a TerraCycle közös programjának résztvevői.

A Chio termékeket gyártó Intersnack Magyarország Kft. és a TerraCycle, együttműködése keretében Európában elsőként és egyelőre kizárólag Magyarországon gyűjthetőek a sós snackek csomagolásai. Az idén márciusban indított program célja, hogy a hagyományos módon egyáltalán nem, vagy nehezen újrahasznosítható csomagolások környezetbarát feldolgozásra kerüljenek. A programban résztvevők minden beküldött csomagolásért 2-2 forintot kapnak a szervezettől, az összegyűlt összeget pedig az általuk kiválasztott nonprofit szervezet számára ajánlhatják fel.

"Egyik kollégánk balatoni nyaralása alkalmával megtalálta a tóban egy 18 évvel ezelőtt elfogyasztott zacskó chips csomagját. A zacskó szinte érintetlen állapotban maradt meg, még a dátumot is le tudtuk olvasni róla. Ez volt az a pillanat, hogy tudatosult a felelősségünk, és eldöntöttük, teszünk valamit azért, hogy termékeink csomagolása ne terhelje környezetünket" - mondja Merkler Róbert, az Instesnack Magyarország Kft. ügyvezetője. "A TerraCycle-lel együttműködve ráadásul olyan kisebb szervezeteknek is segíthetünk támogatáshoz jutni, amelyeknek - méretükből adódóan - erre kisebb a lehetőségük."

A bármilyen márkájú sós pálcikák, chipsek, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák zacskóit a magyar származású Tom Szaky által alapított TerraCycle gyűjti össze, hogy azok a hulladéktárolók, vagy a szemétégetők helyett újrahasznosítva pl. táskaként, hátizsákként, irattartóként kezdjenek új életet. Az ezzel a technikával megvalósuló, teljes körű "recycling" egyike a legzöldebb hulladékkezelési módszereknek. A programra bárki ingyenesen regisztrálhat a TerraCycle weboldalán. Ráadásul a csomagküldésért nem kell fizetni, annak költségeit a Chio és a TerraCycle vállalja.

A csomagolások gyűjtését eddig jellemzően iskolákban, óvodákban szervezték meg legjobban, de példás szervezettséggel gyűjtenek az állatvédők is, akik gyakran saját Facebook-oldalukon koordinálják a gyűjtést. Többszáz fős csoportok alakultak, amelyek tagjai összehangolják a csomagolásgyűjtés fázisait, hogy elérjék közös céljukat: egy állatotthon megsegítését, gazdátlan kutyák élelmezését, vagy kóbor állatok örökbeadásának segítését.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Csökkent az eladott nejlonzacskók száma
  11 százalékkal több dolgozó az Intersnacknél
  Kevés chipset esznek a magyarok
  Felbolydult a sós snack piac, veszélyben a ropi
  Tolltartók és kutyaitatók készülnek a chips-es zacskókból
  Ízesebb a magyar búzából készült ropi
  Speciális termékkel készül a VB-re a Chio
  Bátorságpróbával promózott a Chio
  Öt év után újra nőtt a Chio árbevétele
  Országszerte gyűjtik a cigarettacsikkeket
  Így kompenzálja a chipsadót az Intersnack
  Magyar búzából készült ropit ropogtatnak Uruguayban
  A legnépszerűbb német chipsben is magyar paprika van
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása

További hírek ebben a kategóriában

Lidl kampánya a hátrányos helyze...
Elindult az Angyalváró-Cipősdobo...
Közel 200 tonna élelmiszeradomán...
Biogáz a halhulladékból