Hírek
20073 hír az adatbázisban
Új típusú CSR kezdeményezést támogat a Boehringer
Marketinginfo.hu - 2013-09-18 09:18
CSR

Bácskai Márta "Gondolkodj Egészségesen!" programját támogatja a Boehringer Ingelheim és az Ashoka.

A Boehringer Ingelheim gyógyszergyár és az Ashoka, a világ legnagyobb társadalmi vállalkozókat összekötő nonprofit szervezete bemutatta legújabb társadalmi vállalkozóját, Bácskai Mártát és innovatív programját. A két szervezet közös "Making More Health" ("Egészséget Még!") programjának célja olyan tehetséges személyek felkutatása és támogatása, akik egy adott probléma megoldására innovatív, rendszerszintű megoldást nyújtanak működő társadalmi vállalkozásukkal.

A most Ashoka Taggá választott Bácskai Márta által kidolgozott "Gondolkodj Egészségesen!" program teljesen új módon vezeti be a gyerekeket és a családjaikat a holisztikus és gyerekközpontú egészségnevelésbe.

A gyerekeknek, szüleiknek és óvodapedagógusoknak szóló egyedülálló és átfogó prevenciós program egészségtudatosságra neveli a gyerekeket és segíti őket abban, hogy időben átvegyék az irányítást saját életük felett. Márta hasznos eszközökkel és tanácsokkal látja el az óvodapedagógusokat és a szülőket, és játékon, művészeteken - mesén, zenén, táncon, kézművességen - keresztül, valamint színház-pedagógián alapuló módszereket alkalmazva bátorítja a gyerekeket az önkifejezésben. Munkája az óvoda és a szülők közötti szoros együttműködést is elősegíti.

A gyermekként túlsúlyos Bácskai Márta csak tudatos odafigyeléssel és következetességgel tudott lefogyni. 13 éves volt, amikor eldöntötte, hogy saját tapasztalatai alapján gyermek-egészségügyi kérdésekkel szeretne foglalkozni, hogy megakadályozza a gyerekek elhízását és az egészségtelen életmód következtében kialakuló betegségeket. Az elmúlt hét évben az általa kidolgozott "Gondolkodj Egészségesen!" programban 1350 magyarországi és 250 erdélyi óvoda vett részt. A Boehringer Ingelheim támogatásának köszönhetően a jövőben tovább tudja fejleszteni egészségügyi programját Magyarországon, és talán más európai országokban is bemutathatja azt.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Boehringer Ingelheim és a Vanderbilt Egyetem együttműködése
  A Boehringer Ingelheim az innováció iránti elkötelezettsége
  A Boehringer Ingelheim elindítja az opnMe.com nevű platformot
  Átadtak az „Év Gyógyszere 2016” díjat
  A Boehringer Ingelheim 2016-ban sikeres évet zárt
  Gyermekfogászatot segít a Cewe
  Vállalatok: a CSR célok közül a környezetvédelem az első

További hírek ebben a kategóriában

A Scania 2025-re felére csökkent...
Az AB InBev a környezetért
A LEO „Szeretem a szakmám&...
Diákhitel Ösztöndíj Pályázat