Hírek
22459 hír az adatbázisban
Sikeres a virtuális parkolójegy
Marketinginfo.hu - 2013-07-29 09:33
Digitális

Négy év alatt negyvenmillióan vették igénybe a MobilParkolás szolgáltatást SMS-sel, telefonhívással és legújabban okostelefonos alkalmazással.

Az Ad-hoc mobilparkolás indítása óta országszerte 34 városban már több mint negyvenmillió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal, jelentette be az EME Zrt., a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország. A közterületek mellett egyre több olyan sorompós terület és garázs is csatlakozik a rendszerhez, mint például Budavár védett övezete vagy Debrecen város három mélygarázsa.

A MobilParkolás népszerűsége kényelmességében rejlik. A parkolás, továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díjat a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, a feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. A percalapú rendszernek köszönhetően az ügyfelek a ténylegesen parkolással töltött idő után fizetnek.

A szolgáltatást - SMS és telefonhívás mellett - már egyre többen használják okostelefon alkalmazással is. Utóbbi előnye, hogy a parkolási pozíció meghatározása nem csak a zónaszám megadásával, hanem a telefon GPS koordinátái alapján is történhet.

A Telekom és a Vodafone Android és iOS készülékekre saját applikációt biztosít ügyfelei számára, Mobilvásárlás, illetve Mobilparkolás néven. Míg az EME Zrt. saját, díjnyertes alkalmazása (Parkolás & E-matrica) az EME mellett a Telenor és a Vodafone ügyfeleit, továbbá a Telekom mobil szolgáltatás előfizetőit is kiszolgálja. Az applikáció a MasterCard által meghirdetett Mobile Shopping Application Awards 2013 versenyen II. helyezést ért el a magyar jelöltek között. Az alkalmazásokat eddig már több tízezren letöltötték és használják országszerte.

A MobilParkolás az applikációk mellett indítható SMS küldéssel és telefonhívással is.
Mobil telefonszámla terhére parkolóknak - előzetes regisztráció nélkül - mindössze annyit kell tenniük a parkolás elindításához, hogy a rendszámukat elküldik SMS-ben a parkoló automatán található (06-20-30-70/810 és négyjegyű zónakód) telefonszámra, amit egy ugyanarra a számra küldött STOP szó elküldésével ugyanilyen egyszerűen, bármikor leállítható.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan alakulnak át az utazások?
  Ez a mobil jövője
  Sofőr nélkül parkol az új Volvo modell
  Dolgozói kerékpárkölcsönzőt indított a Telekom
  Telekom: egyre többet vásárolunk a neten
  Integrált ügyfélkezelést vezet be a Telekom
  Egyre népszerűbbek az okostelefon alkalmazások

További hírek ebben a kategóriában

Ahol a kultúra és a rádiózás tal...
Egyes amerikai kórházakban robot...
GDPR: kevés a felkészült szervez...
Hogyan alkalmazható az automatiz...