Hírek
23465 hír az adatbázisban
Új biztosításközvetítő alakul az Aegon támogatásával
Marketinginfo.hu - 2013-05-23 15:02
DM

A unit-linked termékek helyett a kockázati életbiztosítások értékesítésére kíván fókuszálni a májusban piacra lépő AGNB Hálózat Magyarország.

Az induló függő ügynök célja, hogy néhány éven belül már független biztosításközvetítőként működjön, és jelentős szerepelővé váljon a kockázati életbiztosítások értékesítésének területén.

AGNB Hálózat Magyarország névvel új biztosításközvetítő cég jelenik meg a magyar piacon 2013 májusában, amely eltérőn a piacvezető magyar biztosításértékesítő hálózatok gyakorlatától egyáltalán nem kíván unit-linked termékek értékesítésével foglalkozni.

"Az AGNB stratégiájának egyik kiindulási pontja az, hogy ma Magyarországon - a nyugati országokhoz képest, de még a régiós versenytársainkhoz viszonyítva is - kevéssé elterjedtek az életbiztosítások, ezen belül is a kockázati életbiztosítások. Éppen ezért az életbiztosítások két fajtája a kockázati és a befektetésekhez kötött (unit-linked) közül az előbbi értékesítésében látunk nagy lehetőséget" - mutatott rá Németh Zoltán, az AGNB Hálózat Magyarország ügyvezető igazgatója.

A vállalat célkitűzése, hogy néhány év alatt piacvezetői pozíciót szerezzenek a kockázati életbiztosítások szegmensében.

A növekedési célok elérését segítheti, hogy az AGNB a Magyarországon megszokottól teljesen eltérő struktúrában építi hálózatát. Jelenleg a piacon tevékenykedő nagy független biztosításértékesítői hálózatoknál ugyanis kötelező elvárás az alárendelt ügynökök toborzása, ahogy ez igaz AGNB Magyarországnál is, azonban az értékesítői tevékenységet nem kizárólag főállásban végezhetik. Itt nem csak csapatépítéssel lehet vezető pozíciót elérni, hanem a "magányos farkasok" is megférnek a rendszerben.

Az új ügynökcég építeni kíván az olyan értékesítőkre, akik csak mellékállásban kívánnak biztosításközvetítéssel foglalkozni. "A mellékállásban végezhető biztosításközvetítés számos embernek segíthet a jövedelemszerzésben. Emellett rugalmas időbeosztásuk miatt annyit dolgoznak, amennyit tudnak, akkor, amikor akarnak, miközben mentesülnek a vállalkozásokkal együtt járó terhektől" - tette hozzá Németh Zoltán. Az ügyvezető igazgató szerint az uniós átlaghoz képest különösen alacsony foglalkoztatási rátával rendelkező Magyarországon számos embernek nyújthat kiszámítható megélhetést vagy jövedelem-kiegészítést az AGNB által kínált lehetőség.

Mindemellett az AGNB a tervei között szerepel, hogy idővel fokozatosan belefognak majd egyéb pénzügyi termékek terjesztésébe is, hogy átfogó termékportfóliót kínálhassanak ügyfeleiknek. Az induló ügynökség hosszú távú céljai között szerepel, hogy független biztosításközvetítőként működjön sikeresen a piacon.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire való a balesetbiztosítás, és mire az életbiztosítás? (x)
  A Margót is támogatja az Aegon
  A Neóval dolgozik az Aegon
  A magyarok több mint egyharmada ült át kerékpárra
  A PSZÁF háttérbe szorítaná az MLM rendszert
  GfK: az ingatlanbiztosítást választják a legtöbben
  Már mobilon is köthető utasbiztosítás
  Cipősdoboz ajándék-akció az AEGON-tól
  Csökkent a biztosítási piac
  Szinte senki nem utazik biztosítás nélkül

További hírek ebben a kategóriában

Duettezik a Baileys és az Euroví...
Grafikus képzés nem csak művésze...
Ezek a világ legetikusabb vállal...
Add el először a személyiséged, ...