Hírek
23094 hír az adatbázisban
Elsőként indított magyar felhő alapú szerverszolgáltatást az Invitel
Marketinginfo.hu - 2013-04-25 09:47
Digitális

Az InviCloud az első magyar nyelvű felhő alapú szerverszolgáltatás, amely az Intel által biztosított szervereken működik. A szerver bárhonnan elérhető, és a tárhelyért használatarányosan kell fizetni.

Az Invitel néhány évvel ezelőtt több adatközpontot is létesített, majd tavaly év végén mutatta be az InviCloudot az első teljesen automatizált magyar nyelvű felhő alapú szerverszolgáltatást. A szolgáltatás az Intel Xeon E5-ös szervercsaládján keresztül jut el a fogyasztókhoz- közölte a cég.

A felhő alapú, előfizethető szervereket, bérelt tárhelyeket, programokat az Invitel szerint most még főleg akkor keresik a cégek, amikor hirtelen beérkezik egy-egy nagyobb megrendelés, vagy például tesztelés miatt szinte azonnal többletkapacitásra van szükségük. "Azt tapasztaljuk, hogy a mai gazdasági helyzetben a fejlődő és a tartalékon működő vállalatoknak is kézenfekvő megoldás a cloud, hiszen itt az ügyfél csak annyit fizet, amennyit használ. Ez a megoldás tehát szakít a korábbi gyakorlattal, amikor a cégek saját infrastruktúrát vásároltak, függetlenül attól, hogy azt valóban kihasználták-e vagy sem. További előny, hogy az IT-felhők az interneten keresztül bárhol elérhetőek, rugalmasak és könnyen skálázhatóak is" - összegezte Béres András, az Invitel vállalati szolgáltatás portfólió menedzsment vezetője.

A szakember szerint nem kell sok idő ahhoz, hogy elsősorban is a kkv-k terén a felhő alapú szerverszolgáltatások még inkább elterjedjenek. Az ok könnyen érhető: biztonságos, rugalmas, bárhonnan elérhető és költséghatékony megoldás. A szolgáltatás alapelve, hogy az ügyfél pontosan annyit fizet, amennyit használ. Az InviCloudban a virtuális szerver kibérlése, a szoftverek telepítése teljesen automatikusan történik.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Lehet, hogy a te vállalkozásodnak is megérné szervert bérelnie? (x)
  Alapos igényfelmérés nélkül képtelenség hasznos tanácsot adni (x)
  Felhő infrastruktúra nélkül nehéz lesz versenyben maradni
  Új vezérigazgató-helyettes az Invitelnél
  Felhőt tolmácsol az IBM
  Üzleti webshopot indított a Neostratus
  Elindult az Invitel üzleti webáruháza
  Rendezvényszervező partnereket választott az Invitel
  Kiosztotta az InnoMax Djíakat az Invitel
  InnoApps: Facebookos verseny az Inviteltől
  Új operatív főigazgató az Invitelnél
  Telefonos adományokat gyűjtött az Invitel
  Ismét innovációs pályázat az Inviteltől

További hírek ebben a kategóriában

A dinamikus keresési hirdetés (x...
Együtt gyúr a BioTechUSA és a Gr...
Ezért jó a használt monitor, és ...
Valentin-napi játékot hirdet a S...