Hírek
21404 hír az adatbázisban
Több értékesítési és marketing szakemberre lesz igény
Marketinginfo.hu - 2013-04-17 15:19
Karrier

Habár az üzleti bizalom szintje jelentősen nem változott az elmúlt fél évben, mindenképpen biztató jel, hogy világszerte a cégek közel negyede tervezi új munkatársak felvételét.

A Regus Business Confidence Index szerint a vállalatok 85 százaléka tervezi munkatársai létszámának növelését vagy fenntartását 2013-ban. 90 ország több mint 26 000 vállalata körében végzett felmérés azt mutatja, hogy növekvő kereslet mutatkozik az értékesítési és marketingszakemberek iránt. Ez a pozitív előrejelzés az alapja a Business Confidence Index üzleti bizalmi mutató pontszámának, amely 2012 októbere óta 3 ponttal növekedett.

A felmérés legfontosabb megállapításai:
 
  • A Regus Business Confidence Index globálisan 114 ponton áll, ami 3 ponttal több a 2012. októberi eredményhez képest
  • Magyarországon az index jelenleg 84 ponton áll, vagyis hat hónap alatt 10 pontot javult
  • A nemzetközi vállalatok 39 százaléka számolt be bevétele növekedéséről, 49 százalékuk pedig profitnövekedésről az elmúlt tizenkét hónap alatt
  • A vállalatok negyede tervezi, hogy több mint 5 százalékkal növeli alkalmazottai létszámát
  • A válaszadók 57 százaléka véli úgy, hogy a cégek több értékesítési és marketinges munkaerőt fognak alkalmazni, 40 százalékuk pedig az operatív alkalmazottak létszámának növekedését várja


Katerina Manou, a Regus regionális vezetője így értékelte a felmérés eredményeit: "A számok nem csak azt jelzik, hogy a vállalatok új munkatársak felvételére készülnek, hanem az eladáshoz kapcsolódó területek erősítése egyúttal azt is jelenti, hogy a cégek elérkezettnek látják az időt új piacok felfedezésére és meghódítására. Az eredmények azt sugallják, hogy a képzett értékesítési és marketingszakemberekre nagy lesz a kereslet az elkövetkező hónapokban. A vállalatoknak végig kell gondolniuk, hogyan keressék és tartsák meg a legjobb munkatársakat, ha versenyképesek akarnak maradni."

"Minden trend azt mutatja, hogy a rugalmas munkavégzés lehetősége már nem csupán egy a lehetséges előnyök közül, hanem egyre inkább nélkülözhetetlen munkafeltétel, és egyben a munkatársak megtartásának kulcsa is. A munkaerőpiac egyre fiatalabb szakemberekből áll, akiknek jelentősen más a munkához való hozzáállása: a rugalmasságot és életminőséget a hagyományos szempontok elé helyezik. A rugalmas munkavégzés azonban további előnyöket is kínál, segítségével a vállalatok csökkenthetik az irodahelyiségek költségeit, és növelhetik az alkalmazottak produktivitását "- fűzte hozzá Katerina Manou.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A második negyedévre tovább javult az üzleti bizalom
  Értékesítési és vállalatirányítási gondok sújtják a cégeket
  Magasan képzett munkatársakat kölcsönöz a Job Kft.
  Egyre inkább mást jelent az érték
  Rugalmasabb munkarendet szeretnének a dolgozó anyák
  Kutatás: nem hatékony a kávéházi munkavégzés
  Többet dolgozunk, de elégedettebbek vagyunk
  Mitől borul ki az ember munkába menet?
  A videókommunikációnak kedvezett a vulkánkitörés

További hírek ebben a kategóriában

A Papa John's Marvin Boakye-t ne...
Kinevezték a Republic Group közé...
Konkoly Miklós a Generali Alapke...
Új vezérigazgató irányítja a Wab...