Hírek
21141 hír az adatbázisban
Új taggal olvad össze a T-Systems
MTI - 2013-04-03 12:37
Digitális

A T-Systems Magyarország Zrt. teljes mértékben integrálja az informatikai alkalmazások fejlesztésében, telepítésében és üzemeltetésében több mint két évtizedes tapasztalattal rendelkező Daten-Kontor Kft.-t.

Az infokommunikációs technológiai (IKT) szolgáltató vállalat integrálásával a Magyar Telekom kezében lévő T-Systems tovább erősíti az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálását és nemzetközi piacokon való részvételét, valamint bővíti alkalmazásfejlesztési és rendszer integrációs szakterületeit.

A legnagyobb magyar IKT vállalat így a jövőben még szélesebb körű kompetenciákkal fedi le az infokommunikációs technológiák teljes spektrumát - hangzott el a sajtótájékoztatón. A Daten-Kontor térinformatikai, számlázási rendszerekkel, termelésirányítási és logisztikai megoldásokkal, valamint Call Center/Contact Center megoldásokkal bővíti a T-Systems Magyarország szolgáltatási portfolióját.

A közel kétezer alkalmazottat foglalkoztató T-Systems teljes létszámban átveszi a Daten-Kontor 170 fős szakember gárdáját, akiknek a feladata elsősorban az egyedi ügyféligények rugalmas kiszolgálása lesz.

"A Daten-Kontor csapatával testreszabott, egyedi megoldásaink segítségével olyan mélységben tudjuk ügyfeleink alaptevékenységét támogatni, ami jelentős befolyással van sikerességükre" - fogalmazott az egyesülésről tartott sajtótájékoztatón Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója.

A Daten-Kontor eddigi ügyfelei tehát továbbra is a megszokott csapattal, szakemberekkel dolgozhatnak együtt - tette hozzá a sajtótájékoztatón Blénessy László, a Daten-Kontor eddigi ügyvezető igazgatója, a T-Systems Magyarország ágazatigazgatója.

A fúziót megelőzően a Daten-Kontor Kft. 2011 februárja óta működött a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú érdekeltségeként. A vállalat 2012-ben közel négymilliárd forint árbevételt ért el, ebből 417 millió forint volt az exportbevétel. A vállalat jelenleg több mint 140 projekten dolgozik hét országban.

A T-Systems Magyarország a Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonú leányvállalataként közép- és nagyvállalati ügyfeleknek, a kormányzati szférának és intézményeknek nyújt a mindennapi működéshez elengedhetetlen, teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Új vezérigazgató-helyettes felel a kkv szolgáltatásokért
  Telekom,T-Systems: megújuló gyakorlati program
  Öt év után először nőtt a Magyar Telekom bevétele
  Infokommunikációs K+F projekt indul a Magyar Telekomnál
  Új kommunikációs igazgató a Magyar Telekomnál
  Esélyegyenlőségi terv a Magyar Telekom-nál
  Szervezetfejlesztési díjat nyert a Magyar Telekom

További hírek ebben a kategóriában

e Íme 2018 legjobb honlapjai!
2018-11-16 18:40
A méheket is mesterséges intelli...
Új ügynökségi brandet vezet be a...
GIPHY-sticker csomag a Topjoy-tó...
Nem bíznak benne, mégis a Facebo...