Hírek
22434 hír az adatbázisban
Innováció: megvette első kávéfarmját a Starbucks
Marketinginfo.hu - 2013-03-21 15:29
Márkák

Costa Ricában 600 hektáros farmot vásárolt a kávézólánc óriás, főleg a kávé kutatása- fajtanemesítés és a növénybetegségek vizsgálata céljából.

A kísérleti gazdaságban, a Starbucks új kávéfajtákat kíván létrehozni és vizsgálja az egész iparágat gyötrő gombás eredetű betegség, a kávérozsda ellenszerét- amely a növényeket pusztítja el. A kiskereskedő kávéi nagy részét Latin-Amerikából szerzi be- ahol jelentős károkat okoz a kávérozsda.

A cég különböző termesztési módszereket is kutat, azért, hogy megértse, hogyan él meg jól a kávé 3.600 és 5.500 méter közötti tengerszint feletti magasságon.

"Sokat beszélünk az innovációról, ám nem lennénk képesek fejleszteni enélkül a farm nélkül"- idézi a Wall Street Journal Howard Schultz-ot, a Starbucks vezérigazgatóját. A cégvezető hozzátette, hogy a vállalat akár több hasonló kísérleti gazdaságot is megvásárolhat. A vételár titkos, ám a becslések szerint 5 és 10 millió dollár közé tehető az ügylet.

Az új farm lehetővé teszi, hogy a Starbucks új, törzskönyvezett kávéfajtákat dolgozzon ki hibridizációval - genetikai manipuláció nélkül- és különböző feldolgozási technikákat kísérletezzen ki.

A gazdaság kiegészíti a Starbucks öt globális központját, ahol a cég agronómusai a helyi termelőkkel működnek együtt, a hozamok növelése érdekében. A szakértők munkája egyben a Starbucks felelősségvállalási programjának része: a lánc régóta segíti a gazdálkodókat az életképes növények termesztésében az éghajlatváltozás hatásait legyőzve- az új farm pedig további segítséget nyújt, hogy ellenállóbb fajtákat hozzon létre.

A kávé társadalmi, környezeti és gazdasági szempontból felelős termesztési kritériumainak kidolgozásában- a Conservation International, non-profitszervezet segítette a Starbucks-ot.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Costa meghódítja a magyar piacot
  Nyereséges lett Nagy-Britanniában is a Starbucks
  Már messze túlnőtte a kávét a Starbucks
  Kávé mellé iPad is jár a Coffeeshop Company új boltjában
  Két új Starbucks kávézó nyílik Budapesten
  Mixelt szénsavas italokkal állt elő a Starbucks
  A Starbucks is csatlakozott a Suspended Coffee-hoz
  Suspended Coffee- vírusként terjedő jótékony kezdemenyezés
  Ingyenes kóstolással vezeti be új espressóit a Starbucks
  Megnyílt a Starbucks első európai drive thru kávézója
  Vietnami riválist kapott a Starbucks
  Márkaértéket épít a Starbucks Kínában
  Vietnamban veti meg a lábát a Starbucks
  Történelmet írna a Starbucks

További hírek ebben a kategóriában

Terjeszkedik az AutoWallis
A Prologis a legkiválóbb európai...
A szlovák Jaguar Land Rover is k...
A Monti ballonos víz jellegzetes...