Hírek
23268 hír az adatbázisban
Energiatakarékossági programot indít a Metro
Marketinginfo.hu - 2013-03-06 11:11
CSR

A Metro üzletlánc elindítja Energia Tudatossági Programját azzal a céllal, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát, amelynek 65%-át az energiafelhasználás teszi ki.

A dolgozók feladata, hogy otthonaikban törekedjenek az energiatakarékosságra, tapasztalataikat és ötleteiket pedig az áruházakban is bevezetik- közölte a cég. A legjobban teljesítő áruházat és a leghatékonyabb ötletet bemutató dolgozókat a program során díjazzák is.

A vállalat 2013 augusztusára azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 5%-kal csökkenti energiafelhasználását világszerte a 2011-es átlaghoz képest. Ez összesen 15 millió eurós megtakarítást jelentene az idei évre nézve, melyet 2015-ig 18%-os energia-megtakarítás, vagyis 37 millió eurós megtakarítás követne, amellyel a vállalat tovább erősíti versenyképességét és hírnevét.

A Metro Csoport Energiahatékonyság-mérő rendszerén keresztül folyamatosan megfigyelik minden áruházban az energiafogyasztás alakulását, és minden áruháznak a helyi viszonyoknak megfelelően előírt takarékossági szintet kell teljesítenie.

A magyarországi áruházakban a programnak megfelelően elsődlegesen a villamos energia megtakarításokra helyezik a hangsúlyt, így dolgozóikat is erre ösztönzik, de olyan területeket is érintenek majd, mint a vízfogyasztás, a fűtés és a teljes szén-dioxid-kibocsátás.

A hazai áruházakban is sikerrel működik a "Sok kicsi sokra megy" kampány, melynek célja a környezettudatosságra ösztönzés. Az áruházakban a hűtött árut energiahatékony hústermekben kínálják, az üvegfallal elkülönített termekben az állandó hőmérséklet 0 Celsius fok. Továbbá minden áruházban új automata ajtókat üzemeltek be a hústermek bejáratánál, így tovább csökkentve a fűtésre használt energia mennyiségét. A budaörsi áruházban kísérleti jelleggel a zöldség-gyümölcs részleget fallal vették körül szintén energiatakarékossági célból.

Minden áruházban az új, R 404 A típusú, a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő hűtőközeget használnak, amelynek nincs ózonkárosító hatása, s minimális az üvegházhatást fokozó tulajdonsága. A fekvő hűtőládák üveg tolótetővel rendelkeznek, és az összes mélyfagyasztó hűtőre tolótető került, ami 30 százalékos villamosenergia-megtakarításhoz is vezethet. A háztartási gépek megvilágításához már LED-égőket használnak.

A fagyasztást, hűtést igénylő termékek elkülönítése, a modern, energiatakarékos hűtési rendszerek alkalmazása nagymértékben hozzájárul a fűtésre használt energia csökkentéséhez. Az áruházak fűtésére használt energiáját csökkentik az áruházak, illetve az áruátvétel között felszerelt gyorskapuk is.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A húsfogyasztás csökkentésére kevésbé nyitottak a magyarok
  A Metro vezérigazgatója csatlakozott a Üzleti Tanácshoz
  A Merlint választotta a Metro
  Ismét kialszanak a Metro fényei
  Gyarapodik Romániában a Metro
  Ismét magyar vezérigazgató a METRO élén
  Kampány: energiatakarékos épületeket mutatnak be
  Ki vásárol energiatakarékos ingatlant?
  Meglepően jó eredmény a Metro-nál
  Új főnök a METRO-nál
  Visszafogott eredmények a Metro-nál
  Megújul a budaörsi Metro áruház
  Borhetek a Metrótól
  Eladhatja Németországon kívüli érdekeltségeit a Metro

További hírek ebben a kategóriában

Az UEFA és a Disney 2027-ig hoss...
Az E.ON munkatársai tudásukat ad...
A Béres újabb 10 millió forint é...
Borsodi a fenntarthatóság jegyéb...