Hírek
22709 hír az adatbázisban
Tovább terjeszkedne Magyarországon a 3e barkácslánc
MTI - 2013-03-04 12:43
Kereskedelem

Tovább terjeszkedne Magyarországon az osztrák 3e barkács- és szerszám szakkereskedés, amelynek jelenleg 25 tagvállalata van a magyar piacon.

Günther Pacher, a 3e Handels- und Dienstleistungs AG vezérigazgatója úgy véli, hogy a francia barkácsáruházlánc, a Bricostore tavalyi kivonulása, valamint a piacon jelen lévő többi nagy áruházlánc zsugorodása kiváló lehetőséget kínál a kisebb szakkereskedéseknek piaci részesedés szerzésére és a szabaddá váló forgalmi potenciál kihasználására.

A 3e csoport ehhez kínál támogatást a társuláshoz csatlakozó vállalkozásoknak. A Let's do it nevű franchise üzleti koncepciójának átadásával a beszerzés és készletgazdálkodás mellett a reklám, az internet jelenlét vagy az informatika területén is segíti a partnereit. A csoportnak vannak olyan tagvállalatai is, amelyek csak a társulás beszerzési előnyeit használják ki, de nem az egész üzleti koncepciót veszik át. A 3e-csoport 25 magyarországi tagvállalata közül jelenleg 10 működik a Let's do it koncepció szerint.

A cégvezető a professzionális szaktanácsadást tartja a szakkereskedés legnagyobb versenyelőnyének. Tapasztalata szerint a nagy barkácsáruházláncok egyebek közt a személyzet létszámának csökkentésével faragnak a költségeiken, és ez éppen a szaktanácsadás és a szolgáltatások minőségének szűküléséhez vezet.

A válság okozta korlátozott vállalati és lakossági források, a beszűkült hitelezési lehetőségek ellenére a 3e-csoport arra számít, hogy az idén a piac pozitív irányban fejlődik.

A csoport 247 tagvállalatának összes forgalma 2012-ben 530 millió eurót tett ki, ebből 413 millió euró volt az ausztriai forgalom. Magyarország mellett Bosznia-Hercegovinában, Szlovéniában, Horvátországban, Szerbiában, Montenegróban, Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Albániában és Koszovóban van jelen a 3e.

Az MTI érdeklődésére a cég azt közölte, hogy Ausztria kivételével a többi piac adatait egyenként nem hozza nyilvánosságra. Csoport szinten 4 százalékos növekedést tervez 2013-ban, Magyarországon viszont 25 százalékos forgalom-bővüléssel számol. Ausztriában a 3e már messzemenőkig kihasználta a potenciált, ott már csak szerény növekedés érhető el. A vállalat alapvetően minden olyan országban expanziót tervez, ahol már jelen van, de új piacra lépés nem szerepel a tervei között.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Ismerd meg az elektronikai szerszámokat (x)
  Hol és hogyan rendszerezzük szerszámainkat? (x)
  A szigetelési munkák elmaradhatatlan kiegészítői (x)
  Jótékonyan pályáztat a Praktiker
  Leafletekben a barkácsáruházak vezetnek
  Kuponozik a BricoStore
  Gyöngyösön nyit az OBI
  Barkács bannerrel népszerűsítette webáruházát a Praktiker
  Folytatja terjeszkedését a Praktiker Kelet-Európában

További hírek ebben a kategóriában

Kaukázusi kefirt hív vissza az A...
Szeretsz kényelmesen vásárolni? ...
Milka jégkrémeket von ki a forga...
Húskészítményeket hív vissza a f...