Hírek
22762 hír az adatbázisban
DMA Day-t rendeztek Budapesten
Marketinginfo.hu - 2013-02-14 11:59
DM

Hét ország és az európai direkt marketing szövetség képviselői találkoztak Budapesten azért, hogy aktuális piaci és szabályozási kérdésekről egyeztessenek- közölte a DIMSZ.

A workshop keretében minden ország bemutatta, hogy milyen programokat szerveznek, melyek párbeszédet kezdeményeznek a politikai döntéshozókkal, a civil szektorral, valamint a fogyasztókkal, hogyan erősítik a DM szektor reputációját és érik el a pályakezdő fiatalokat.

A Direkt és Interaktív Marketing Szövetség európai társszervezete, a Federation of European Direct and Interactive Marketing (FEDMA) február elsején a magyar szövetség meghívására Budapesten szervezte meg évközi találkozóját. A rendezvényen a FEDMA mellett 7 ország társszervezeti vettek részt, köztük Anglia, Ausztria, Németország, Hollandia, Belgium, Svédország és Magyarország. A nemzetközi találkozó előtti napon a FEDMA képviselői a DIMSZ tagjainak tartottak prezentációt arról, hogy az Európai Unióban milyen public affairs tevékenységet folytatnak, illetve milyen változások várhatóak szabályozási kérdésekben, melyek a magyar piacra is hatással lesznek.

A DMA Day egyik fontos pontja volt a direkt marketing népszerűsítésére tett lokális projektek bemutatása, a direkt marketing definíciójának újraértelmezése, illetve az aktuális piaci szabályozás és törvény-tervezetek ismertetése.

A SWEDMA jogászok bevonásával nemzeti információs és egyben panaszvonalat üzemeltet, az angol társszervezet, a DMA UK call center tagozata több betegjogi szervezet bevonásával útmutatót készített call center munkatársaknak, hogy miként ismerjék fel és kezeljék az olyan személyektől indított hívásokat, akik mentális betegségben vagy Alzheimer-kórban szenvednek.

Németország és Ausztria több alkalommal sikeresen rendezte meg a Marketing Natives nevű rendezvényét, melyen pályakezdő fiataloknak platformot teremtenek a szakmai újdonságok és a munkalehetőségek bemutatására. A DIMSZ a 2012-ben indított Tisztelt Vásárló programját, a Lollipop-díjnyertes Golden Dove verseny kommunikációját, illetve a 2012-ben első alkalommal megszervezett Call Center hangszépségversenyét mutatta be.

A FEDMA-n belül külön bizottságot hoztak létre, hogy az európai direkt marketing szervezetek között még hatékonyabb tudás-csere induljon olyan programok bemutatására és adaptálására, melyek a direkt marketing szektort, mint felelős marketingkommunikációs iparágat erősítik a szakma és a fogyasztók irányában. A Marketing Connection Committee legközelebb március 6-án Brüsszelben ül össze, a találkozón a magyar szövetség főtitkára is részt vesz.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  ECHO döntős lett a Draftfcb kampánya
  Megállt a direkt marketing piac csökkenése
  E-mail marketing tagozat alakult a DIMSZ-ben
  Jön a DIMSZ szemináriuma
  Megújult a DIMSZ Etikai Kódexe
  Arany LolliPOP díjat nyert DIMSZ galambos kampánya
  Tisztelt Vásárló Program a DIMSZ-től
  Átnevezték a DMSZ-t

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan hódítsunk meg egy pasit? ...
Hogyan használj fehérítőt, hogy ...
Japánban a Coca Cola otthoni tes...
Mit ajándékozzunk férfiaknak?
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...