Hírek
21405 hír az adatbázisban
A teljes hulladék újrahasznosítás a cél, az Unilevernél
Marketinginfo.hu - 2013-02-06 09:13
CSR

Már 2015-re teljesülhet a vállalatóriás célja, hogy az általa termelt hulladék teljes mértékben újrahasznosításra kerüljön. Magyarországi gyáraiban 2013-tól elérheti ezt a célt.

A brit-holland tulajdonú FMCG vállalat 2010-ben Fenntarthatósági Tervében tűzte ki azt a célt, hogy a forgalom megkétszerezése mellett felére csökkenti környezetterhelését 2020-ig. A 2012-es forgalom meghaladta az 51 milliárd eurót, és 18 országban, 130 Unilever gyárban - ez a létesítmények felét jelenti - immár nem történik hulladéklerakás.

A több mint egy millió háztartás napi hulladéktermelésének megfelelő összes hulladékkibocsátással kapcsolatban az Unilever a korábbi 2020-as vállalást most 2015-re módosította, így öt éven belül mind a 252 gyárban a megtermelt hulladék teljes egészében újrahasznosított lesz.

Az Unilever három hazai gyárában is folyamatosan dolgoznak azon, hogy a Fenntarthatósági Tervben vállalt célkitűzéseket határidőre teljesíteni tudják. A fenntarthatóság a vállalat működésének minden területét áthatja, ennek eredménye pedig mindenhol látható.

"Folyamatosan optimalizáljuk termékportfóliónkat is, azok összetevőit, és csökkentjük a felesleget. A legnagyobb eredményt a hulladékkibocsátás területén értük el. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a gyárunkban a jelenleg keletkező, lerakásra kerülő hulladék mennyisége minimálisra csökkenjen, és olyan szolgáltatót találjunk, aki ezt újrahasznosítja. "- mondta Bert-Van Wegen, az Unilever Nyírbátori Háztartás-vegyipari gyárának igazgatója. Mintegy 1350 tonna hulladék sorsát érinti a változás.

A Veszprémi Jégkrémgyárban 2012-ben egy háromütemű beruházás második fázisa zárult le. A 2,2 milliárd forint értékű beruházás eredménye elsősorban az energiahatékonyság terén jelent előrelépést, az új hűtőházak beüzemelésével. A Röszkei Élelmiszergyárban ugyanakkor közel egy évtized alatt 57 százalékkal sikerült csökkenteni a hulladék mennyiségét.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Körforgásos gazdaság – futó trend, utópia vagy az új gazdasági paradigma?
  Megszűnt a hulladéklerakás az Unilever gyáraiban
  Készülhet e bútor a PET palackból?
  Az Unilever megvásárolta a SZAVO márkát
  Személyre szabott Anyák napi köszöntés a Babától
  Arany jégkrémruhával promotál a Magnum
  Indul a Chio csomagolások újrahasznosítása
  Forintokban mérhető a fenntarthatóság
  Forma 1: a SureMen-nel szponzorál az Unilever
  Unilever: az in-store promóció hatékonyabb, mint a közösségi kampány
  Innováció: kisebb dezodor az Unilevertől
  Magyar igazgató az Unilever Közép-Kelet-Európai vezetésében
  Nagyban növelte digitális költéseit az Unilever
  Kizöldülnek a nagy európai cégek
  Sikeres évet zárt az Unilever
  Unilever: az eladások több, mint felét a fejlődő országok adják
  Kutatás-Fejlesztés: szigorított az Unilever

További hírek ebben a kategóriában

Az MNB a hátrányos szociális hel...
SHARE-el a természetért
Együttműködik az Audi Hungaria é...
1300 fiatal kezdi el pályafutásá...